УЧАСТЬ СПІВРОБІТНИКІВ НМУ В РОБОТІ 25-ГО ОБ’ЄДНАНОГО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ГАСТРОЕНТЕРОЛОГІЧНОГО ТИЖНЯ (ІСПАНІЯ)

06.11.2017

27 жовтня – 1 листопада 2017 року провідні гастроентерологи з усіх куточків світу зустрілися у Барселоні (Іспанія) під час 25-того Об’єднаного європейського гастроентерологічного тижня (25th United European Gastroenterology Week). У рамках наукового форуму було висвітлено результати останніх експериментальних та клінічних досліджень в галузях гастроентерології, ендоскопії та гепатології, проведено численні тренінги, представлено широку номенклатуру різноманітного діагностичного обладнання тощо.

Цього року в конференції взяли участь близько 13 тисяч вчених і лікарів-практиків з 116 країн світу. Національний медичний університет імені О.О. Богомольця представляли співробітники кафедри внутрішніх хвороб стоматологічного факультету: завідувач – професор Свінціцький А.С.; асистенти Барабанчик О.В., Бірюченко І.В. та клінічний ординатор Бондаренко Н.О. Участь у даному міжнародному заході дала змогу молодим науковцям кафедри здобути нові знання та поділитися власним досвідом з колегами з усього світу. До наукової програми було включено доповідь на тему: “Effectiveness of selective serotonin reuptake inhibitors in patients with non-erosive reflux disease: a randomized trial” (автори: Бірюченко І.В., Бондаренко Н.О., Свінціцький А.С.). Робота викликала значний інтерес у багатьох учасників конференції та була високо відзначена науковим комітетом зібрання.

Також у рамках наукового форуму асистенти кафедри Барабанчик О.В. та Бірюченко І.В. пройшли тренінги з терапевтичної ендоскопії та базового ультразвукового дослідження органів черевної порожнини. Участь у міжнародних заходах такого високого рівня є запорукою постійного професійного розвитку лікарів та молодих науковців і дає змогу налагодити нові контакти для майбутньої співпраці.

Кафедра внутрішніх хвороб стоматологічного факультету