УЧАСТЬ СПІВРОБІТНИКІВ НМУ В РОБОТІ XXII ВСЕСВІТНЬОГО КОНГРЕСУ МІЖНАРОДНОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ХІРУРГІЇ ОЖИРІННЯ ТА МЕТАБОЛІЧНИХ РОЗЛАДІВ

11.09.2017

З 29 серпня по 2 вересня 2017 року пройшов XXII Всесвітній конгрес Міжнародної федерації хірургії ожиріння та метаболічних розладів IFSO (Лондон, Велика Британія). Конгрес проходив у конференц-центрі, що розташований у центрі Вестмінстерського району Лондона та зібрав найбільшу кількість учасників за всю історію їх проведення. Головною метою IFSO, що включає 62 національні асоціації баріатричних хірургів, є оптимізація лікування хворих з ожирінням. Зокрема, вона прагне створити глобальну систему акредитації баріатричних центрів.

Як зазначив президент IFSO Kelvin D. Higa, MD, FACS, FASMBS, цей конгрес об’єднує світових лідерів у галузі баріатричної хірургії, сприяє подальшому навчанню, науковій дискусії та співпраці. Обмін досвіду та обговорення актуальних проблем хірургії ожиріння дає можливість вирішити цілу низку практичних питань задля боротьби з ожирінням, котре набуло масштабів світової епідемії. Президент конгресу Richard Welbourn, MD, FRCS підкреслив, що цьогорічний форум привернув особливу увагу тих фахівців, які займаються хірургічним лікуванням ожиріння та діабету 2 типу.

У фокусі уваги конгресу був інтегрований підхід до здоров’я хворих на ожиріння та сучасні стратегії хірургічного вирішення зазначеної проблеми. Цьому сприяли проведення 10 курсів з безперервної післядипломної освіти, чисельні симпозіуми, лекції від запрошених світових експертів, майстер-класи, відеокурси та операції в режимі он-лайн з усього світу з залученням найсучасніших технологій.

Від Національного медичного університету імені О.О. Богомольця на конгресі була представлена доповідь співробітників кафедри загальної хірургії №2 проф. Іоффе О.Ю., доц. Тарасюк Т.В., асп. Кривопустова М.С., доц. Цюри Ю.П., доц. Стеценко О.П. «Прогнозування ремісії діабету 2 типу у хворих з морбідних ожирінням після виконання лапароскопічної операції шлункового шунтування».

Відбулась зустріч завідувача кафедри загальної хірургії №2, професора О.Ю. Іоффе з його вчителем, всесвітньо відомим хірургом, піонером у галузі хірургії ожиріння Dr. Mathias Fobi, FASMBS, FACS, FICS, FACN, директором St. Mary Medical Center (Лонг-Біч, Каліфорнія, США), який є автором модифікації хірургічного шунтування «The Fobi Pouch».

 

Кафедра загальної хірургії № 2

Відділ міжнародних зв’язків