УЧАСТЬ СПІВРОБІТНИКІВ СМЦ ТА КАФЕДРИ СТОМАТОЛОГІЇ ІНСТИТУТУ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ В КОНГРЕСІ EURO PERIO 9 (АМСТЕРДАМ, НІДЕРЛАНДИ)

04.07.2018

З 19 по 24 червня співробітники Національного медичного  університету імені О.О. Богомольця професор Андрій Копчак, директор Стомтатологічного медичного центру НМУ імені О.О. Богомольця, доцент кафедри стоматології Інституту післядипломної освіти Юрій Чепурний та клінічний ординатор кафедри стоматології Інституту післядипломної освіти Тетяна Павличук взяли участь в Європейському конгресі пародонтологів та хірургів-стоматологів Euro perio 9 (Амстердам, Нідерланди). Конгрес є найбільшим в світі форумом в галузі пародонтології. Цього року його відвідало 10232 учасники з 111 країн світу. Співробітники НМУ представили доповіді про результати застосування збагаченої тромбоцитами плазми та віддалених результатів застосування кісткових аутотрансплантатів при проведенні остеопластики щелеп.

Окрім того, в ході поїздки співробітники Університету на запрошення європейських колег відвідали провідні щелепно-лицеві клініки Бельгії та Нідерландів. Професор Андрій Копчак та доцент Юрій Чепурний відвідали Медичний центр Антверпена, де взяли участь в сумісних реконструктивних операціях на кістках лицевого черепа з професором Жоелем Дефранком, одним з провідних бельгійських фахівців в галузі ортогнатичної хірургії та ознайомилися з роботою компанії, що виробляє фіксатори та інструментарій для щелепно-лицевої хірургії. На запрошення професора Тіма Фарузанфарта співробітники Університету відвідали очолюване ним відділення щелепно-лицевої хірургії та стоматології Медичного центру університету VU (VU University Medical Center) в Амстердамі.

Українські фахівці мали можливість ознайомитися з роботою лабораторії комп’ютерного моделювання та лабораторії біотехнологій і наномедицини (клонування стовбурових клітин та їх клінічне застосування, виготовлення ліпосом для використання в онкології), що функціонують безпосередньо в клініці. В ході зустрічі було обговорено можливості співпраці в науковій та освітній діяльності, зокрема, в галузі регенеративної медицини, 3D технологій та онкології щелепно-лицевої ділянки. Професор Тім Фарузанфарт, прийняв запрошення співробітників НМУ імені О.О. Богомольця відвідати Університет з метою поглиблення зазначеної співпраці та обміну досвідом.

Стоматологічний медичний центр