УЧАСТЬ СТУДЕНТІВ-ПЕДІАТРІВ У «ДІАФОРУМ 2017» НА ТЕМУ «ЖІНКИ ТА ДІАБЕТ»

14.11.2017

12 листопада 2017 р. студенти-педіатри НМУ долучилися до участі в «ДіаФорум 2017», присвяченому темі “Жінка та діабет», що відбувся на НСК “Олімпійський” і організований громадським об’єднанням «Українська діабетична федерація» в рамках Всесвітнього Дня Діабету 2017 в Україні.

Захворюваність на цукровий діабет у світі набуває ознак пандемії, і є світовою проблемою. У світі хворих на цукровий діабет близько 400-450 млн, в Україні – 1 млн 300 тисяч, понад половина із них – жінки.

Мета «ДіаФорум – привернути увагу суспільства та громадськості до проблеми цукрового діабету в Україні. В рамках ДіаФорум 2017 відбулися наступні заходи: громадські слухання «Наше право на здорове майбутнє», виставка – Дорожня карта “Життя з діабетом”, майстер-класи – “Збалансований раціон в дітей дошкільного та шкільного віку”,  “Діабет та фітнес”, “Цукор в дитячому раціоні. Практичний посібник, як регулювати його кількість”, «Принципи здорового харчування при цукровому діабеті», «Школа мужності», “Діабетичний статус та краса”, “Спорт і діабет”, Здоров’я ротової порожнини і зубів при діабеті», «Фармацевтична опіка як ефективна складова підвищення якості надання діабетичної допомоги», семінар «Правові аспекти надання діабетичної допомоги в Україні»,  інформаційні сесії – «Сучасні комплексні підходи до допомоги особам з діабетом», «Самоконтроль діабету сьогодні та завтра», “Гумор – найкращі ліки від будь-якої хвороби” та фешн-шоу від Богдана Бенюка.

Студенти-волонтери готовили робочі зони, клеїли афіші, готували кабінети, зали до майстер-класів, оформлювали і підготовлювали дитячу зону, проводили веселу зарядку «Крок у здоров’я», допомагали з організацією майстер-класів та проводили гостей до потрібних аудиторій.

В рамках заходу відбулося  шоу «Fashion-show з Богданом Бенюком». В показі брали участь діти-моделі й діти, хворі на діабет. Наші студенти-волонтери допомогли з розміщенням, репетицією, перевдяганням юним моделям, створенням гарних зачісок, підтримували й підбадьорювали їх в усьому.

Під час роботи дитячої зони студенти займалися із дітьми малюванням, моделюванням, розфарбовуванням гіпсових та дерев’яних іграшок,  Допомагали зробити власний магніт на холодильник, та іграшку власноруч, розмалювати картини, вази, грали з ними в настільні ігри “Острів скарбів”, “Подорож Європою”,  «Мафію» та робили разом з дітьми орігамі.

Студенти-волонтери забезпечили реєстрацію, яка тривала впродовж всього заходу та проводили в рамках заходу опитування на тему «Задоволеність якістю медичної допомоги людям з діабетом».

“Ми завжди раді зустрічі з дітьми й участі в різноманітних заходах, пов’язаних із формуванням здорового способу життя. Майбутнє – за профілактичною медициною! Це досвід, який нам вкрай необхідний – в нашій майбутній професії – лікаря” – підкреслила Юлія Колесник, студентка 5 курсу медичного факультету №3, учасниця заходу.

Деканат медичного факультету №3