УЧАСТЬ СТУДЕНТІВ В МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ МОЛОДИХ НАУКОВЦІВ-МЕДИКІВ (ПОЛЬЩА)

12.04.2017

6-9 квітня 2017 студенти 6 курсу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Дмитро Дубенко (медичний факультет №2) та Олександр Храпач (медичний факультет №1) взяли участь в VII Міжнародній студентській конференції молодих дослідників-медиків (International Students’ Conference of Young Medical Researchers), яка відбулася у місті Вроцлав (Польща). У конференції, окрім студентів з Польщі, брали участь молоді науковці з Угорщини, Латвії, Німеччини, Білорусі, Литви та інших країн.

Олександр Храпач виступав із доповіддю “Септичні ускладнення після аугментації молочних залоз” у англомовній секції “Протиріччя у сучасній медицині”. Робота мала характер ретроспективного аналізу якості лікування великої кількості пацієнтів із формуванням висновків, які мають на меті поліпшити результати оперативних втручань в пластичній хірургії.

Дмитро Дубенко був доповідачем у англомовній секції “Кардіологія та ангіологія” із роботою “Створення моделі контрольованої ішемії нижньої кінцівки у кролика”. Особлива увага в роботі приділялась гуманному поводженню із тваринами, анатомічній доцільності в експериментальній хірургії та зниженню рівня смертності серед лабораторних тварин.

Протягом проведення заходу студенти НМУ брали участь у майстер-класах із з’єднання тканин у хірургії та лапароскопії на сучасних тренажерах.

В день закриття конференції, видатний польський хірург-трансплантолог Адам Доманасєвіч (Adam Domanasiewicz) прочав лекцію для учасників, девізом якої став вислів “Ніколи не здавайтесь на своєму медичному шляху”. Студенти висловлюють подяку Центру польсько-української співпраці та особисто керівнику реферату з наукових питань, Раднику посла Республіки Польща в Україні, пані Емілії Ясюк за всебічне сприяння в організації поїздки.