УЧАСТЬ СТУДЕНТКИ В 10-Й МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ LIMSC (НІДЕРЛАНДИ)

24.03.2017

 

В травні 2015 року на Першу грантову конференцію Національного медичного університету імені О.О. Богомольця членами студентського наукового гуртка “Armata manus” кафедри оперативної хірургії та топографічної анатомії було подано проект «Ефективність sleeve gastrectomy в лікуванні ожиріння при супутньому гіпотиреозі» (під керівництвом завідувача кафедри, професора Віктора Черняка).

Після проведення конкурсного відбору науково-дослідна робота була серед переможців і отримала можливість для реалізації. Протягом року автори: Соломія Семенів, Дмитро Шамрай та Олександра Попандопало працювали над експериментом на базі кафедри, проводили статистичну обробку даних, аналізували інформацію та оформлювали результати.

Результати науково-дослідної роботи були обрані для активної участі у форматі постерної доповіді на 10-ій ювілейній міжнародній конференції Leiden International (Bio)Medical Student Conference (LIMSC), яка проходила 15-19 березня 2017 року в Нідерландах. LIMSC (limsc.nl/) – це найбільша студентська конференція, що відбувається раз в 2 роки в місті Лейден. Студенти можуть представити результати своїх досліджень за напрямками медицина, медико-біологічні та природничі науки.

Протягом години кожен з дослідників презентували власний постер і відповідав на запитання. Комісія, до складу якої уввійшли науковець з відповідного напрямку, клініцист та студент-медик, оцінювала учасників: кожному було надано 3 хвилини для презентації власної роботи та 1 хвилина для відповідей на запитання членів журі.

В цьому році в конференції взяли участь близько 700 учасників більш ніж 50-ти національностей. НМУ представляла студентка 6 курсу медичного факультету №1 Соломія Семенів. Результати цієї науково-дослідної роботи в рамках грантової конференції студентів та їх представлення на міжнародному рівні є ілюстрацією ефективності підтримки студентської молоді Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Науково-дослідна частина