УЧАСТЬ У 52-МУ МІЖНАРОДНОМУ КОНГРЕСІ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ТОВАРИСТВА КЛІНІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ «PRECISION MEDICINE FOR HEALTHY AGEING»

06.06.2018

Асистент кафедри фізіології НМУ ім. О.О.Богомольця, кандидат медичних наук Костянтин Драчук  отримав грант та взяв участь у 52-му міжнародному конгресі Європейського Товариства Клінічних Досліджень «Precision medicine for healthy ageing», який 30 травня -1 червня проходив у м. Барселона (Іспанія).

Тематика цьогорічного конгресу була присвячена профілактиці та лікуванню вік-асоційованих захворювань і пошуку шляхів покращення якості життя людей похилого віку. Учасникам форуму були представлені останні результати клінічних і фундаментальних досліджень проблем старіння. На секціях «Кардіології», «Фагоцитарної біології», «Мітохондріальної дисфункції», «Гепатології» ,  «Здорового харчування»  відбулися виступи світових експертів та були проведені цікаві майстер-класи.

Костянтин Драчук  в секції «Кардіологія» (CARDIOLOGY-CIBERCV) представив постерну доповідь на тему: «H2Sdonor (NaHS) attenuatesage-associateddiastolicdysfunctionbyoxidative/nitrosativestressinhibitionandcNOSrecoupling», виконану в рамках підготовки захищеної у 2017 році кандидатської дисертації  «Роль сірководню в порушенні функцій серця і судин  при старінні».

 Кафедра фізіології