УЧАСТЬ У СЕМІНАРІ ВСЕСВІТНЬОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

25.11.2016

23 листопада 2016 року в Міністерстві охорони здоров’я України представники регіонального Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я провели семінар з освітнього інструменту TEACH-VIP.

В семінарі взяли участь представники Національного медичного університету імені О.О. Богомольця: начальник науково-дослідної частини Андрій Дінець PhD, начальник міжнародного відділу к.ф.н. Ганна Малунова, провідний фахівець відділу організації наукових робіт Тетяна Кустрьо.

Серед учасників семінару були представники Національної академії внутрішніх справ, НМАПО імені П.Л. Шупика, ДУ „Інститут травматології та ортопедії Академії медичних наук України”, громадських організацій по безпеці дорожнього руху, автошкіл.

Семінар проводив представник Департаменту попередження насилля та травматизму Європейського регіонального Бюро ВООЗ Дінеш Сетхі. Основною метою семінару було представлення інструменту TEACH-VIP, що є модульним навчальним курсом з профілактики травматизму. Інструмент був розроблений експертами ВООЗ та призначений для широкого кола фахівців у галузі профілактики травматизму та насилля. Учасникам семінару були надані інформаційні матеріали та представлені як приклад модулі з попередження дитячого травматизму. Також був представлений модуль по дорожно-транспортному травматизму, що за прогнозами ВООЗ до 2030 року увійде в трійку показників, що характеризують “тягар хвороби” (англ. Disability-adjusted life year) поруч з монополярними депресивними розладами та ішемічною хворобою серця.

Після доповідей, у форматі круглого столу відбулося обговорення матеріалу з учасниками.

В НМУ імені О.О. Богомольця проводитимуть подальше дослідження модулів інструменту TEACH-VIP та можливостей його застосування в університеті.

Науково-дослідна частина, Міжнародний відділ