УЧАСТЬ В СЕМІНАРІ З ПІДГОТОВКИ ОСВІТНІХ ЕКСПЕРТІВ ДЕРЖАВНОЇ ІНСПЕКЦІЇ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ УКРАЇНИ

09.10.2017

6 жовтня 2017 року на базі Київського університету імені Бориса Грінченка відбувся черговий семінар з підготовки освітніх експертів Державної інспекції навчальних закладів України (ДІНЗ) за головуванням Голови ДІНЗ п. Р.В. Гурака.

В семінарі, відповідно до Наказу Державної інспекції навчальних закладів України від 03.10.2017 р. за № 01-11/41, взяв участь проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко, який був єдиним представником серед вищих медичних закладів України, внесених до реєстру освітніх експертів Державної інспекції навчальних закладів. Основною функцією Державної інспекції навчальних закладів України є ефективний нагляд (контроль) за діяльністю суб’єктів надання освітніх послуг у сфері вищої освіти. На семінарі серед важливих питань були розглянуті і питання нормативно-правового регулювання навчання іноземців в Україні (особливості видачі іноземцям та особам без громадянства запрошень на навчання (стажування) та їх реєстрації, особливості в’їзду іноземців в Україну з метою навчання та ін.).

За результатами участі в циклах семінарів з підготовки освітніх експертів упродовж 2016-17 рр., професор О. Науменко отримав посвідчення експерта у сфері вищої освіти Державної інспекції навчальних закладів України.

Відділ лікувально-консультативної роботи