УНІВЕРСИТЕТ ОНОВЛЮЄ ГУРТОЖИТОК ДЛЯ ІНОЗЕМНИХ СТУДЕНТІВ

16.09.2016

Адміністрація Національного медичного університету імені О.О. Богомольця на чолі з ректором професором Катериною Амосовою дбають про те, аби студенти медики навчались та проживали в комфортних умовах. Керівництво університету доклало багато зусиль для того, щоб капітально відремонтувати аудиторії, корпуси, гуртожитки, фасади та покрівлі, впорядкувати та озеленити територію довкола корпусів та студентського містечка.

З кінця липня 2016 року триває ремонт трьох поверхів гуртожитку №7 (Чоколівський б-р, 39) в якому проживають іноземні студенти. Студентське помешкання було занедбаним та знищеним, там роками не проводилось жодних ремонтних робіт, а в кожній кімнаті проживало по шість осіб.

«Поверхи гуртожитку вже давно потребували ремонту, – розповідає начальник відділу з капітального ремонту та будівництва Клавдія Виноходова. – Косметичний ремонт у приміщенні не робили, підлога в коридорах потерлася, кімнати були занедбані – внаслідок промерзання стін та утворення конденсату на стінах завівся грибок, на підлозі були відсутні ділянки паркету, двері пошкодженні».

На сьогоднішній день завершено ремонт 15 поверху гуртожитку: відремонтовано житлові кімнати, кухні, балкони, читальна зала, коридори та вестибюль. В кімнатах студентів замінено усі двері, відремонтовано підлогу, оздоблено стіни та стелі, в приміщеннях замінено 60 % паркетного покриття, інші 40% були в задовільному стані – паркет пошліфували та нанесли свіже лакове покриття. Замінено всі вікна та склопакети, а також покладено напольну плитку на балконах. В читальній залі повністю замінено балконний блок, прилади опалення (радіатори), встановлено нові двері та відремонтовано паркетне покриття. У загальному вестибюлі відремонтовано підлогу – зараз там нова плитка, встановлені нові двері та світильники.

Ремонтні роботи тривають на 13 та 14 поверхах гуртожитку №7, їх планують завершити до початку навчання іноземних студентів.

За сприяння адміністрації університету в гуртожитку для іноземних студентів, з метою енергозбереження та покращення умов проживання студентів на сьогоднішній день також проводяться роботи з утеплення та оздоблення фасаду будівлі гуртожитку. Задоволені результатами роботи і студенти, адже завдяки адміністрації університету умови проживання в гуртожитку стали комфортними, а в кімнатах проживатиме не більше трьох осіб.

Керівництво університету приділяє велику увагу модернізації житлового фонду та оновленню матеріально-технічної бази.

Прес-центр