УНІВЕРСИТЕТ ЗАКУПИВ НОВІТНЄ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ЕНДОСКОПІЧНОГО КАБІНЕТУ НА БАЗІ КАФЕДРИ ХІРУРГІЇ №4

26.12.2016

26 грудня 2016 року делегація Національного медичного університету імені О.О. Богомольця на чолі з ректором, член-кореспондентом НАМН України, професором Катериною Амосовою побувала на кафедрі хірургії №4, клінічною базою якої є Олександрівська клінічна лікарня м. Києва. В грудні 2016 року на кафедру, за сприяння ректора НМУ, закуплено нове медичне обладнання – відеогастроскоп. Вже від сьогодні, тут, під керівництвом завідувача кафедри хірургії №4, професора Володимира Мішалова починає діяти ендоскопічний кабінет.

Нове обладнання на кафедрі хірургії №4 оглянули заступник головного лікаря з хірургічної допомоги Олександрівської клінічної лікарні м. Києва, кандидат медичних наук Ігор Криворчук, перший проектор з науково-педагогічної роботи, професор Ярослав Цехмістер, проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко та проректор з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професор Олександр Никитюк.

За словами завідувача кафедри хірургії №4, професора Володимира Мішалова, відеогастроскоп японської фірми Olympus оснащений усіма необхідними ресурсами для виконання ендоскопічних поліпектомій, для зупинки різного роду кровотеч. «За допомогою відеогастроскопа з’явилась можливість виконання найсучасніших маніпуляцій. Гастроскоп тонкий, з високим розширенням та рівнем деталізації. Його перевага у тому, що дана відеогастроскопічна стойка дозволяє деталізувати слизову оболонку, що в свою чергу дозволяє прицільно взяти біопсію при підозрі на передраковий стан. Нове обладнання дозволяє здійснити ендоскопічне дослідження стравоходу, шлунка, дванадцятипалої кишки. В обладнанні також найпотужніший електрохірургічний блок, який дозволить здійснювати різні операції», – розповів Володимир Мішалов.

Також є можливість виконувати дезінфекцію новопридбаного обладнання, адже керівництво університету для кафедри придбало спеціальну машину для дезінфекції та стерилізації – на сьогоднішній день це – світовий стандарт. Дезінфекція проходить на високому рівні зі спеціальними розчинами і це дуже важливо, насамперед, для здоров’я пацієнтів та зберігання обладнання в належних умовах. Також за допомогою миючої машини зменшується час стерилізації інструменту та покращуються умови праці медичного персоналу.

Важливим кроком стане й те, що кафедра хірургії №4 вперше спільно з Олександрівською клінічною лікарнею зможуть надавати цілодобову допомогу населенню, використовуючи новопридбане обладнання для ендоскопічного кабінету.

Щороку зростає кількість людей, які не хочуть відчувати дискомфорт під час відеогастроскопічного обстеження, для таких випадків в штат відділення входитиме реаніматолог-анестезіолог, який вводитиме для пацієнтів короткий внутрішньовенний наркоз.

Кафедра хірургії №4 одна з десяти клінічних кафедр університету, яка знаходиться на базі Олександрівської клінічної лікарні м. Києва. За словами ректора університету, професора Катерини Амосової, усі клінічні кафедри університету готові до поглиблення співпраці з Олександрівською клінічною лікарнею м. Києва. «На сьогоднішній день створено всі умови для того, щоб нероздільно працювати та надавати найвищу кваліфікаційну допомогу пацієнтам. Нове обладнання можна побачити в роботі – воно вже знаходиться в лікарні і успішно функціонує. Таке забезпечення найсучаснішим обладнанням кафедр – ще один важливий крок для створення університетської клініки в майбутньому», – зауважила Катерина Амосова

Прес-центр