РОБОЧА НАРАДА ЩОДО ПРИЗНАЧЕННЯ СТИПЕНДІЙ СТУДЕНТАМ НМУ

08.02.2017

7 лютого 2017 року в адміністративному корпусі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулася робоча нарада представників стипендіальних комісій факультетів щодо розроблення порядку оформлення документів для призначення стипендій студентам Університету.

Нарада проходила під головуванням проректора з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професора Олександра Никитюка та за участю проректора з науково-педагогічної роботи, доцента Олени Стеченко, в.о. головного бухгалтера, помічника ректора Ігоря Яновського, начальника планово-фінансового відділу та начальника навчально-методичного відділу. Від факультетів були присутні декани, заступники деканів, студдекани, голова профспілкового комітету студентів, голови та представників Студентського парламенту.

Як зауважив проректор з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професор Олександр Никитюк на сьогоднішній день найважливішим завданням є створення якісних рейтингових списків, які відповідатимуть фактичному стану справ. «Рейтингові списки, які будуть опрацьовані на факультетах, потрібно передати в бухгалтерію у термін до 10 лютого 2017 року. На членів стипендіальних комісій покладена велика відповідальність за достовірність інформації щодо номера студента у рейтинговому списку, а це в свою чергу впливатиме на можливість отримання студентом стипендії», – наголосив Олександр Никитюк.

За словами проректора з науково-педагогічної роботи, доцента Олени Стеченко, відповідно до нового Положення про стипендіальне забезпечення, яке було затверджено 3 лютого 2017 року на спільному засіданні Конференції трудового колективу та Вченої ради університету і відповідно до нових вимог законодавства щодо стипендіального забезпечення, до складу стипендіальних комісій факультетів мають входити не менше 50% представників студентства. «Стипендії призначаються за рейтинговим принципом, тому було важливо, щоб всі присутні на нараді зрозуміли збільшення відповідальності саме факультетів у призначенні стипендії, адже вони тепер чітко знатимуть, що таке ліміт стипендіатів, як він обчислюється, як визначається в університеті стипендіальний фонд взагалі і стипендіальний фонд кожного конкретного факультету», – розповіла Олена Стеченко.

На черговій нараді було обговорено і визначено методику призначення та виплат стипендій, яка одноголосно підтримана деканатами факультетів та представниками студентського самоврядування Університету.

Прес-центр