УНІВЕРСИТЕТСЬКА СПІЛЬНОТА ВЗЯЛА УЧАСТЬ В УРОЧИСТОСТЯХ З НАГОДИ 203 РІЧНИЦІ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

09.03.2017

Цьогоріч Україна відзначає 203 річницю від Дня народження українського поета, письменника, драматурга, художника, Національного героя і символу України – Тараса Шевченка.

9 березня 2017 року спільнота Національного медичного університету імені О.О. Богомольця взяла участь в церемонії покладання квітів до пам’ятника Великого Кобзаря у парку імені Тараса Шевченка. Право покласти квіти надали студенту фармацевтичного факультету Олександру Семіді та студентці медичного факультету №1 Валерії Кобяковій.

Участь у заході взяли: проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи, професор Олеся Линовицька, проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко, проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко, заступник декана медико-психологічного факультету доцент Богдан Божук, а також керівники структурних підрозділів, студенти університету та учні Українського медичного ліцею НМУ.

За словами проректор з науково-педагогічної роботи, доцента Олени Стеченко слова Великого Кобзаря і досі не втрачають своєї актуальності та відгукуються у серцях кожного із нас.

На завершення урочистостей учні ліцею: Нікіта Іванов, Ксенія Гаврилюк та Надія Шепелева продекламували вірші Тараса Шевченка: “Заповіт”, “Мені однаково”, “Не називаю її раєм”, а також поклали квіти до пам’ятника Кобзаря, який знаходиться на фасаді Національного музею Тараса Шевченка та виконали Державний Гімн України.

В організації заходу також взяли участь представники кафедри україністики НМУ. У своїй промові доцент кафедри Ольга Малюта наголосила на тому, що Шевченко перший в українській літературі виступив як істинно народний поет, твори якого з усією повнотою відобразили почуття й думки народу та його віковічні визвольні прагнення.

Прес-центр