В НМУ РОЗПОЧАЛИСЬ ВСТУПНІ ФАХОВІ ВИПРОБОВУВАННЯ

27.07.2018

27 липня в Морфологічному корпусі Національного медичного університету імені О.О.Богомольця складали фахові випробовування абітурієнти, які вступають на 2 курс спеціальності «Медицина».

Перед початком випробовувань до абітурієнтів звернувся в.о. ректора, член-кореспондент НАПН України, професор Ярослав Цехмістер. Він привітав вступників з тим, що вони сьогодні обирають шлях медицини. «Цей шлях вами було обрано свідомо. Ви успішно завершили навчання в коледжах і далі йдете здобувати вищу медичну освіту. Такий вибір є правильним. Медицина – особлива професія, яка допомагає щоденно рятувати життя», – наголосив Ярослав Цехмістер.

Звертаючись до абітурієнтів, проректор з науково-педагогічної роботи Олена Стеченко сказала, що кожен з присутніх повинен якнайкраще продемонструвати знання, здобуті  раніше. «Сподіваємось, цьогоріч ми виберемо кращих з кращих, і ви зможете успішно завершити навчання в НМУ та отримати диплом одного з найпрестижніших Університетів нашої країни», – додала Олена Стеченко.

Привітав абітурієнтів з початком фахових випробовувань та побажав вдало скласти іспити проректор з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку професор Олександр Никитюк.

Відповідальний секретар Приймальної комісії НМУ Юрій Марущенко також побажав абітурієнтам успіху, який їм неодмінно знадобиться, адже на вступ до НМУ на одне місце претендує майже 4 особи.

Сьогодні фахові випробовування складають 282 абітурієнти. Серед яких і Павло Ніколаєв із Вінниці. Рік тому він закінчив медичний коледж у своєму місті, і хотів вступити саме в НМУ імені О.О.Богомольця. Протягом останнього року працював у лікарні операційним фельдшером та готувався до фахових випробовувань.

Абітурієнтка Євгенія Осадча з Києва теж працює медичною сестрою в лікарні. Раніше вона закінчила Перший київський медичний коледж. В її родині багато медиків, тож дівчина вирішила поповнити сімейну династію. Пропрацювавши в лікарні, зрозуміла – з вибором професії не помилилась. До сьогоднішнього іспиту ретельно готувалась.

Нагадаємо, вчора відбулось засідання Приймальної комісії, де було озвучено результати першого етапу цьогорічної Вступної кампанії до НМУ.

Прес-центр