В СТОМАТОЛОГІЧНОМУ МЕДИЧНОМУ ЦЕНТРІ НМУ ВІДКРИЛИ НАЙСУЧАСНІШІ ЛАБОРАТОРІЇ КОМП’ЮТЕРНОГО МОДЕЛЮВАННЯ ТА ЦИФРОВОЇ ТЕХНОЛОГІЇ

23.12.2016

23 грудня 2016 року в Стоматологічному медичному центрі Національного медичного університеті імені О.О. Богомольця відбулося відкриття лабораторій хірургічної стоматології, а також унікальної лабораторії комп’ютерного моделювання та цифрової технології на кафедрі хірургічної стоматології та кафедрі хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку.

Перерізанням символічної стрічки, сучасні лабораторій урочисто відкрила ректор НМУ імені О.О. Богомольця, професор Катерина Амосова і проректор з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професор Олександр Никитюк.

Лабораторії із найсучаснішим цифровим обладнанням відкрито в оновленому та капітально відремонтованому відділенні хірургічної стоматології. За словами директора Стоматологічного медичного центру НМУ Андрія Копчака у відділені відкривається ще й кабінет лазерної стоматології. «Кабінети обладнано новими установками, які дозволяють здійснювати всі види стоматологічної діяльності – імплантація, передімплантаційна підготовка на високотехнологічному рівні, впровадження 3D технології. Це своєрідна модель європейської клініки з високотехнологічним забезпеченням. Все робиться для навчального процесу студентів, інтернів, лікарів післядипломної освіти. Завдяки сприянню та підтримці адміністрації університету студенти бачитимуть технології “завтрашнього дня” в стоматології. Лабораторії дозволять кардинально змінити якість надання стоматологічних послуг. Університет вклав серйозні інвестиції в Стоматологічний центр протягом року і ми зробимо все, щоб оправдати його довіру. Вже з Нового року плануємо ставити 30-40 імплантів щомісяця та навчати студентів найсучаснішим методикам, які існують на сьогоднішній день в стоматології», – зазначив Андрій Копчак.

З надзвичайною подією присутніх привітала ректор НМУ, професор Катерина Амосова. Вона наголосила, що сьогодні Стоматологічний медичний центр має надзвичайний потенціал та можливості, а з впровадженням новітніх технологій в навчання студентів та лікування пацієнтів наші прагнення до якісної підготовки висококваліфікованих спеціалістів та надання найкращої медичної допомоги вже сьогодні стали реальністю.

Про важливість події для студентів-стоматологів НМУ імені О.О. Богомольця розповіла декан Стоматологічного факультету, професор Наталія Біденко. «Це унікальна можливість не лише побачити такі технології, а й долучитися до стоматологічного процесу. Студенти надзвичайно збагатять свій досвід – з 2 курсу вони працюють з спеціальними штучними фантомами, а вже з 3-го – під наглядом наставників та викладачів їх залучають до лікування пацієнтів. Таким чином до п’ятого курсу студент матиме вже свій багаж досвіду, а з новітніми технологіями, які відтепер має університет його знання та кваліфікація стане запорукою надання якісної стоматологічної допомоги».

Стоматологічний медичний центр НМУ  – перший серед державних клінік та вищих навчальних закладів створив лабораторії комп’ютерного моделювання та цифрової технології, впровадив найсучасніші в світі технології, які існують в стоматологічній практиці. А це нові концепції виготовлення протезів, коронок та імплантів.

За словами завідувача кафедри стоматології Інституту післядипломної освіти професора Марини Антоненко, закуплене обладнання скорочує обсяги хірургічного втручання. «На сьогодні лазерна стоматологія – це делікатна мініінвазивна хірургія, її можливості насамперед в тому, що вона використовується у всіх сферах і стоматології, і пластичній хірургії в парадонтології, також під час лікування травматичних ушкоджень на щелепно-лицьовій ділянці, судинних та пухлинних утворення, які підлягають під протокол лазерного втручання. В приватній стоматології ці технології реальні, лікарі мріють на такому обладнанні вчитися, а у наших студентів та інтернів, завдяки адміністрації університету та особисто ректора НМУ Катерини Амосової ми маємо в державному закладі таке високотехнологічне обладнання», – розповіла Марина Антоненко.

Стоматологічний медичний центр Національного медичного університету імені О.О. Богомольця – це своєрідна модель університетської клініки: окрім навчання студентів в центрі на безоплатній основі проводиться безкоштовне лікування учасників АТО. На сьогоднішній день проліковано 1240 учасників АТО з них більше 300 осіб з використанням сучасних високовартісних методів протезування та дентальної імплантації.

Прес-центр