В СТОМАТОЛОГІЧНОМУ МЕДИЧНОМУ ЦЕНТРІ ТРИВАЄ ПРОГРАМА З НАДАННЯ ДОПОМОГИ ВОЇНАМ АТО

28.03.2017

В Стоматологічному медичному центрі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця триває програма з надання стоматологічної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей.

З початку антитерористичної операції на сході країни в СМЦ НМУ імені О.О. Богомольця за підтримки Асоціації стоматологів України, волонтерських та благодійних організацій розпочато програму з надання допомоги учасникам АТО на безоплатній основі

Протягом 3 років в СМЦ проліковано 1240 учасникам АТО, 300 з них виготовлено незнімні протези з високоякісної кераміки. В умовах обмежених матеріальних ресурсів та за відсутності державної програми фінансування, здійснення цієї роботи потребує тісної взаємодії з громадськими волонтерськими та благодійними організаціями, що представляють інтереси ветеранів АТО, фірмами виробниками стоматологічних матеріалів, фаховими асоціаціями.

Нагадаємо, 7 грудня 2016 року між СМЦ НМУ імені О.О. Богомольця та Громадською організацією «Київська міська спілка ветеранів АТО» підписано Меморандум, в основі якого – співпраця в лікувальній та гуманітарній сфері з метою забезпечення надання якісної, ефективної стоматологічної допомоги воїнам АТО. Пріоритетно допомога надається воїнам та ветеранам, що безпосередньо перебували в АТО та отримали поранення, членам сімей загиблих бійців.
Рішенням Медичної ради СМЦ затверджено механізм, який гарантує якісне надання допомоги пацієнтам цієї категорії в межах наявних матеріальних ресурсів на безоплатній основі.

На початку 2017 року СМЦ отримав гуманітарну допомогу – 50 високоякісних імплантатів та набори для імплантації, що відповідають всім міжнародним вимогам і стандартам від компаній виробників: B&BDental, AlphaBio, SGSDental.

На сьогоднішній день кваліфіковані фахівці СМЦ НМУ імені О.О. Богомольця професор Андрій Копчак, професор Павло Куц, завідувач відділення к.мед.н. Віталій Чопчик розпочали встановлення дентальних імплантатів на безоплатній основі бійцям, що брали участь в військових діях на Сході країни.

Адміністрація та колектив співробітників СМЦ і надалі використовуватиме всі можливості для покращення стоматологічного здоров’я бійців та ветеранів АТО.

Стоматологічний медичний центр