В СТУДЕНТСЬКОМУ ГУРТОЖИТКУ №3 НЕЗАБАРОМ ЗАПРАЦЮЄ СПОРТИВНИЙ ЗАЛ

22.11.2016

Керівництво Національного медичного університету імені О.О. Богомольця взяло курс на радикальну зміну умов, у яких живуть студенти. Але це тільки початок процесу, який займе не один рік. Цьогоріч комплекс заходів об’єднав ремонтні роботи навчальних приміщень, корпусів та господарських будов, а також студентських гуртожитків.

В Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця тривають роботи з утеплення гуртожитку №7 для іноземних студентів, а з 10 листопада 2016 року розпочались роботи з реконструкції підвального приміщення в гуртожитку №3 (вул. Шутова, 14). У відремонтованих приміщеннях для студентів заплановано відкриття спортивного комплексу з тренажерним та гімнастичним залами. Окремо будуть встановлені санвузли.

Як зауважив завідувач гуртожитку №3 Олександр Вареник, ремонт розпочався за ініціативи ректора НМУ імені О.О. Богомольця, професора Катерини Амосової. «Загальна площа ремонтних робіт складає більше 200 кв.м. Стан підвального приміщення до ремонту співробітники гуртожитку описують як «помийна яма». Нагромадження сміття, висока вологість повітря, грибок – це лише декілька характеристик приміщення, в якому сьогодні триває ремонт.
Повністю були замінені водопровідні та каналізаційні труби, вони були утеплені, залита нова бетонна підлога, наразі триває її капітальне утеплення (а це – спершу бетонування, зверху руберойд, потім встелюється спеціальний пінопласт, знову заливається бетонна стяжка і лише тоді резинова підлога).

Також будуть утеплені стіни, для того, щоб студентам було комфортно займатися. Встановлять і примусову систему вентиляції повітря – мотори, які витягатимуть перероблене повітря та подаватимуть свіже. В залах також буде енергозберігаюче освітлення. Ремонт має завершитися до Нового року», – зауважив завідувач гуртожитку №3.

Незабаром студенти, не виходячи на вулицю, у приміщенні гуртожитку займатимуться спортом. Адже для того, щоб бути хорошим лікарем, потрібно стати прикладом для наслідування та вести здоровий спосіб життя.

Прес-центр