В УНІВЕРСИТЕТІ ПИСАЛИ РАДІОДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ

10.11.2017

9 листопада 2017 року студенти та викладачі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця долучилися до написання XVII Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, текст якого традиційно звучав в ефірі Українського радіо.

В аудиторії №1 імені Миколи Амосова університетська спільнота вже другий рік поспіль стає співорганізатором акції – об’єднується в одну велику родину, щоб не лише перевірити грамотність написання, а й стати частинкою ведичного народу та продемонструвати єднання і любов до української мови. Захід вже 17 років поспіль відбувається у День української писемності та мови, а цьогоріч проходив у форматі міжнародного флешмобу, до якого долучилися українці, що проживають у різних кутках світу.

Текст диктанту «Наші пісні» в ефірі радіо зачитував доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, теле- і радіоведучий Олександр Авраменко, а девіз цьогорічного диктанту – «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета».

Перевірити свої знання завітали декани, завідувачі кафедр, викладачі та студенти. «Ми збираємось сьогодні разом, бо кожен з нас це невід’ємна частинка українського народу, ми ті, хто повинні оберігати мову, говорити нею, писати грамотно, а грамотність – це критерій за яким оцінюють людину. Наша мета – продемонструвати, що сила в єдності, а не помиляється той, хто стоїть на місці», – наголосила в.о. завідувача кафедри україністики, професора Ніна Литвиненко.

Ті, хто напише диктант без помилок, будуть відзначені призами. Важлива умова – перевірятимуться лише диктанти, надіслані 9 і 10 листопада. Дату відправлення визначатимуть за штемпелем на конверті. Адреса Українського радіо: Київ-1, Хрещатик, 26. Індекс – 01001.

Прес-центр