В УНІВЕРСИТЕТІ РОЗПОЧАЛАСЯ ВСТУПНА КАМПАНІЯ 2017 РОКУ

12.07.2017

12 липня 2017 року в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця розпочалася Вступна кампанія 2017. Прийом документів триватиме до 26 липня 2017 року.

Перед початком роботи Приймальної комісії відбулася робоча зустріч Голови Приймальної комісії, ректора НМУ, член-кореспондента НАМН України, професора Катерини Амосової з членами Приймальної комісії, проректорами та деканами. Ректор ознайомилась з роботою різних підрозділів Приймальної комісії з метою оптимізації та вдосконалення процесу прийому документів в електронній та паперовій формах. Професор Катерина Амосова поспілкувалася з абітурієнтами та запевнила, що Університет зробив все для того, щоб процес подачі документів був для них якнайшвидший та найзручніший. Також ректор побажала абітурієнтам успіху при вступі.

Як зауважив заступник Голови Приймальної комісії, проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко, кожен, хто залучений до роботи Приймальної комісії, підписав Протокол щодо протидії корупційним проявам. Також в Університеті діє Антикорупційний комітет, який покликаний сприяти відкритій роботі Приймальної комісії, реагувати на потреби абітурієнтів та зауваження батьків. Всі підрозділи Приймальної комісії готові до плідної роботи щодо прийому абітурієнтів 2017 року.

Вже з 9 години ранку Приймальна комісія розпочала свою роботу. Про особливості цьогорічної Вступної кампанії розповів відповідальний секретар приймальної комісії НМУ, доцент Юрій Марущенко. «З 29 червня 2017 року абітурієнти створювали свої електронні кабінети. Особливості цьогорічної вступної кампанії в тому, що абітурієнти зможуть подавати заяви за результатами ЗНО минулого (2016) року, зменшилася і кількість заяв та кількість спеціальностей: абітурієнт може подати на 4 спеціальності 9 заяв (2016 року – 5 спеціальностей, 15 заяв). Також створені спеціальні умови для абітурієнтів, які мають право перевестися на бюджетну форму навчання при умові, що вони були зараховані на контракту форму навчання. Існує порядок переводу цієї категорії абітурієнтів на бюджетні місця. Першочергово, це стосується дітей військовослужбовців, які загинули під час проведення АТО. Вони стовідсотково забезпечуються бюджетними місцями, це також діти, потерпілі від катастрофи на ЧАЕС, діти-інваліди, діти-сироти. Всі абітурієнти подають заяви в електронній формі, винятком є абітурієнти, які вступають на другий курс спеціальність «медицина», «стоматологія» та на спеціальність «фармація» (заочна форма навчання), а також на факультет підготовки лікарів для Збройних сил України. Ці абітурієнти подають заяви особисто та в паперовій формі. Існують терміни подачі документів: всі абітурієнти, які не здавали ЗНО за станом здоров’я або учасники АТО, які мають право складати іспити подають документи до 20 липня 2017 року. На другий курс спеціальність «медицина» та другий курс спеціальність «стоматологія» абітурієнти подають документи до 24 липня 2017 року; на спеціальність «фармація» (заочна форма навчання) – до 26 липня 2017 року. Всі електронні заяви на загальних умовах вступу приймаються до 26 липня 2017 року», – розповів Юрій Марущенко. За його словами, перші списки рекомендованих до зарахування на бюджетну форму навчання будуть оприлюднені 1 серпня 2017 року (не пізніше 12.00 год), а оригінали документів такі абітурієнти повинні будуть принести до 5 серпня 2017 року (до 18.00 год.). «Якщо така умова не виконується, абітурієнт втрачає право бути зарахованим на місця державного замовлення. Списки зарахованих на бюджетну форму навчання будуть оприлюднені 7 серпня 2017 року. З 8 по 18 серпня 2017 – триватиме зарахування на контракту форму навчання. Цього року було багато змін до Правил прийому, остаточно ми залишили прохідний бал 140 з біології на медичні спеціальності, це стосується спеціальностей «медицина», «стоматологія» і «педіатрія», – зауважив відповідальний секретар приймальної комісії НМУ.

Вступна кампанія сьогодні також стартувала в Медичному коледжі НМУ імені О.О. Богомольця. Абітурієнти можуть подавати документи на спеціальність «стоматологія ортопедична» після отримання документу про повну загальну середню освіту. Такі абітурієнти також 5 серпня 2017 року здаватимуть творчий конкурс «ліплення». Вступна кампанія в Медичному коледжі триватиме до 1 серпня 2017 року.

Порядок роботи Приймальної комісії:
на час прийому документів з 12.07. по 26.07.2017 р. (пн. – пт. з 9.00 до 17.00, сб. – з 9.00 до 13.00, нд. – вихідний). 26.07 – до 18.00.

Ознайомитися з детальною інформацією про умови та особливості вступу у 2017 році можна у розділі «Вступнику» на сайті Університету а також в Правилах прийому у 2017 році.

Прес-центр