В УНІВЕРСИТЕТІ ТРИВАЮТЬ ДНІ ДОНОРА

03.10.2016

Вже кілька років поспіль студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця стають донорами та здають свою кров, щоб допомогти тим, для кого вона буде порятунком. З 3 по 8 жовтня 2016 року триватиме Тиждень Донора в Університеті.

Благодійна акція здачі крові, організована студентами університету спільно з Профкомом студентів НМУ цього року проходить у Національній дитячій спеціалізованій лікарні ОХМАДИТ.

Сьогодні, близько тридцяти студентів та співробітників НМУ стали донорами та здали кров для хворих дітей, які перебувають у відділенні онкогематології лікарні Охмадит. Такі соціальні ініціативи активно підтримує адміністрація університету. На акцію завітали та здали кров ректор НМУ, професор Катерина Амосова; проректор з науково-педагогічної роботи доцент Олена Стеченко; декани медичного факультету №1 та №3, професори Володимир Мельник та Оксана Виговська; завідувач кафедри фармакології, професор Ганна Зайченко.

За словами ректора університету, професора Катерини Амосової, бути донором – благородно, адже саме ваша кров може у будь-який момент стати для когось єдиним порятунком.
Необхідність в крові для діток є постійною, бо її термін зберігання становить не більше 18 діб. В майбутньому такі акції заплановано проводити в перший тиждень кожного місяця.

Донором може бути кожна здорова людина, віком від 18 років. Кожен донор проходить обстеження у пункті забору крові:
– вимірювання АТ;
– загальний аналіз крові;
– група крові та резус-фактор;
– маркери гепатитів В, С, ВІЛ-інфекції.

Забір крові здійснюється стерильними індивідуальними системами одноразового використання, що виключає можливість зараження донорів інфекційними захворюваннями.

Щоб здати кров для хворих дітей, реєструйтесь за посиланням: https://goo.gl/forms/jf0ApIpQie310VK63 або в Профкомі студентів НМУ.

Здати кров можна з 09:00-14:00 вул. В. Чорновола, 28/1, корпус 16, або вул. М. Берлінського,12.

За детальною інформацією звертайтеся за телефонами:
Юліанна Наумчук (096) 972-68-05
Ярослава Кречко (063) 489-32-55

Прес-центр