В УНІВЕРСИТЕТІ ВІДБУВСЯ БРЕЙН-РИНГ З ІСТОРІЇ ПРИСВЯЧЕНИЙ 175-РІЧЧЮ НМУ ІМЕНІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ

27.10.2016

26 жовтня 2016 року в актовій залі фізико-хімічного корпусу Національного медичного університету відбувся брейн-ринг за участю викладачів та студентів. Проведення заходу приурочено 175-ти річчю НМУ, а запитання гри були пов’язані з багаторічною історією медичного університету, яка бере свій початок з 1841 року від створення медичного факультету при Університеті Святого Володимира.

Організатори заходу, «Інтелектуальні ігри НМУ», за сприяння адміністрації Університету привертають увагу студентів медиків, медичної спільноти університету до важливості гідного збереження та популяризації історії медичного університету та медичної науки в Україні.
Участь в інтелектуальній грі брали 5 збірних команд: «Prima Vera» (Медичний факультет №1); «Мед 1+1» (Медичний факультет №2); Sanitas (Медичний факультет №4); «Фармацевтична вісімка» (Фармацевтичний факультет); Консенсус (збірна Медичного факультету №3 та Стоматологічного факультету).

За правилами брейн-рингу команди відповідали на питання ведучих на швидкість упродовж 10 раундів у форматі 1 на 1. Переможця визначила загальна кількість перемог у таких двобоях. Автори запитань – завідувач кафедри внутрішньої медицини №1, професор Вадим Шипулін, старший лаборант кафедри хірургії №4 Володимир Моторний та старший лаборант кафедри психіатрії та наркології Анастасія Данченко.

Організаторам брейн-рингу вдалося донести до гравців думку про те, що НМУ імені О.О. Богомольця є для України медичним флагманом, а його випускники творять цілу плеяду геніальних лікарів. Усі питання з 175-ти річної історії було складено так, щоб вони торкались різних періодів становлення Університету – від медичного факультету до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Гра пройшла активно й весело, під час брейн-рингу в аудиторії спостерігалося азартне напруження учасників інтелектуального змагання. Підтримати своїх колег зібралася чимала аудиторія вболівальників, серед яких студенти та представники адміністрації і науково-педагогічного колективу НМУ.

Оцінювало правильність і швидкість відповідей компетентне журі у складі ректора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, член-кореспондент НАМН України, професора Катерини Амосової та головного зберігача фондів Національного музею медицини України Алли Замяткіної.

Після запеклої боротьби перше місце дісталося команді «Мед 1+1» (Медичний факультет №2). Друге місце зайняла команда Консенсус (збірна Медичного факультету №3 та Стоматологічного факультету), третє місце у команди Sanitas (Медичний факультет №4).

Учасники брейн-рингу поділилися своїми враженнями від гри.

Андрій Дінець, начальник науково-дослідної частини, гравець команди «Мед 1+1»: «Проведення такої гри об’єднало викладачів та студентів і вони діють як одне ціле. На брейн-рингу ми і вчилися, і згадували. Історія університету цікава і багатогранна, в ній залишилось багато темних плям часів репресій. Напередодні проведення гри усі учасники запаслись книжками з історії університету, зокрема книжкою Київські бувальщини, присвячені 160-ти річчю університету, а там і спогади, і мемуари, і біографії. Гра була цікавою та насиченою, а робота пліч-о-пліч зі студентами – це наша спільна мета, адже через три роки це вже будуть не студенти, а колеги і викладачі, які сповідуватимуть ті цінності, коріння яких в далекому 19 столітті, а без знання минулого немає майбутнього».

Наталія Біденко, декан Стоматологічного факультету: «Зазвичай я організовувала такі заходи, а цього разу стала учасником команди. Враження від брейн-рингу незабутні – організація на високому рівні, за цікаві запитання окрема подяка професору Вадиму Шипуліну. Гра стала чудовим стимулом до самовдосконалення. І ми розуміємо наскільки величний університет, багата історія і йому можуть позаздрити усі. Далеко бачиш, коли стоїш на плечах гігантів».

Сергій Омельчук, директор Інституту гігієни та екології: «Я за проведення таких інтелектуальних заходів і їх потрібно популяризувати. Вчорашня гра показала, що наші студенти дуже обізнані та ерудовані».

Після завершення інтелектуальних змагань, переможців та учасників брейн-рингу нагородили почесними сертифікатами, грамотами та подарунками.

Прес-центр

yzobrazhenye_soobshhenyj-1819658549