В УНІВЕРСИТЕТІ ВІДБУВСЯ МОЛОДІЖНИЙ ФОРУМ НОВІТНІХ ТЕХНОЛОГІЙ В МЕДИЦИНІ YOUTHNANOBIOTECH-2017

19.05.2017

17-18 травня 2017 року відбулася VIІI науково-практична конференція з міжнародною участю «YouthNanoBioTech-2017. Молодіжний форум новітніх технологій у медицині», був присвячений Дню науки-2017 в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця.

Конференція була організована Товариством молодих вчених і спеціалістів. На урочистому відкритті з вітальним словом виступила завідувач кафедри фармакології, професор Ганна Зайченко. Вона привітала учасників конференції та розповіла про досвід вивчення фармакологічного потенціалу наночастинок діоксину церію та використання отриманих результатів в подальшому.

У програмі першого дня конференції прозвучали доповіді завідувача кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації, професора Хайтовича М.В. щодо ролі транспортерів лікарських засобів у ефективності та безпечності фармакотерапії і професора Дзядевича С.В. про ферментні електрохімічні біосенсори в медичній діагностиці. Доповіді молодих науковців були присвячені новим підходам до хроматографії (Мурланова К.С.), властивостям наночастинок металів (Сімонов П.В.), застосуванню аутоперикарду при кардіохірургічних втручаннях (Леошко І.В.). Також учасники конференції прослухали лекції анестезіолога Центрального військового госпіталю сухопутних військ (Афіни, Греція) Ніколаса Бакураса, який розповів про нові технології в анестезіологічному і реанімаційному забезпеченні багатопрофільної клініки та пластичного хірурга Едгара Камінського, доповідь якого була присвячена застосуванню нових технологій в особистій хірургічній практиці. Програму другого дня конференції відкрила доповідь VAD координатора по програмі механічного серця в Україні К. Поповичева. Група дослідників з Дніпра (Бойко О., Бойко Є.) розповіли про клінічну діагностику на зап’ясті з використанням інноваційних сенсорів PLANEXTA. Пленарне засідання продовжили доповіді молодих вчених та студентів Університету, інших вузів, науково-дослідних інститутів НАН та НАМН України. Основні наукові напрямки доповідачів були присвячені новітнім технологіям у клінічній медицині, стоматології, фармації та фундаментальних науках.

Рада Товариства молодих вчених і спеціалістів