ВІДБІРКОВИЙ ЕТАП СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ПЕДІАТРІЇ

19.02.2018

14 лютого 2018 року на базі кафедри педіатрії №1 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся 1 відбірковий етап Студентської олімпіади з педіатрії. У ньому взяли участь 13 студентів старших курсів медичного факультету №1. За результатами І відбіркового етапу від кафедри педіатрії №1 до участі у ІІ етапів Олімпіади рекомендуються студенти 5 курсу медичного факультету №1 Передерій Олександр та Разумейко Катерина.

З вітальним словом до учасників звернулася завідувач кафедри педіатрії №1, д.мед.н. В.С. Березенко, яка наголосила на важливості проведення олімпіади не тільки для студентів, але і для викладачів. Завдання Олімпади вимагають від студента не лише високого базового рівня знань, а й використання творчого підходу оскільки кінцевим результатом Олімпіади має стати вирішення нестандартних завдань. Завдання були спрямовані на уміння аналізувати та інтерпретувати дані лабораторних та інструментальних методів обстеження, поєднувати отримані дані з результатами клінічного обстеження.

Особливий акцент при розробці завдань було зроблено на закономірності росту та розвитку дитини; фізіологічні і функціональні особливості організму дитини; виникнення та перебіг дитячих захворювань в зв’язку з АФО; механізми адаптації організму дитини в процесі розвитку та зміною їх під впливом різних факторів; на питаннях диференційного діагнозу в складних клінічних випадках. Важливим компонентом Оліміпади є відпрацювання практичних навичок біля ліжка хворого з подальшим складанням плану обстеження хворого, обговоренні ймовірних результатів лабораторно-інструментальних методів досліджень та лікування.

Кафедра педіатрії №1