ВІДБУЛАСЯ НАУКОВА СТУДЕНТСЬКА КОНФЕРЕНЦІЯ НА КАФЕДРІ ФАРМАКОГНОЗІЇ ТА БОТАНІКИ

05.04.2017

5 квітня 2017 року на кафедрі фармакогнозії і ботаніки фармацевтичного факультету відбулася наукова студентська конференція в рамках «Студентської наукової сесії – квітень 2017 ».

Викладачі та студенти другого, третього і четвертого курсів зібралися для підведення підсумків студентської наукової роботи на кафедрі. З привітальним словом виступила декан фармацевтичного факультету доцент Тетяна Рева.

На конференції заслухано 13 доповідей студентів, серед них 2 англомовні. Незалежне оцінювання доповідей здійснювалось журі за змістом, викладенням, науковою та практичною новизною доповідей і відповідями на запитання присутніх (за 10-бальною шкалою). Для окремих студентів це був перший виступ за результатами наукової роботи, але багато гуртківців  вже мали подібний досвід, при цьому всі представили свої доповіді на високому науковому рівні, що викликало  великий інтерес і багато запитань. Основною тематикою доповідей було висвітлення діагностичних особливостей лікарських рослин, їх різноманіття, поширення, фармакогностичного дослідження; використання в Україні та інших країнах світу.

Вперше були представлені роботи з вивчення ринку фітопрепаратів і лікарських рослин у їх складі, наведені дані з біотестування комплексних і монофітопрепаратів за допомогою еритроцитів людини та парамецій. Цікавим напрямком стало вивчення біологічно активних сполук грибів. Саме робота на тему: «Лікарські засоби грибного походження, їх характеристика та застосування» студентки 3 курсу Терешкіної Анастасії отримала диплом першого ступеня. За результатами незалежного оцінювання дипломи ІІ ступеня отримали : Галатенко Юлія (Гемаглютинуючі властивості деяких фітопрепаратів),   Мирза Катерина  (Дослідження токсичності фіточаїв з використанням методу біотестування на парамеціях) та Al-Janabi Hasan  (The use of medicinal mushrooms as nutraceuticals and outlook); ІІІ ступеня: Біляєва Анастасія (Морфологічна характеристика окремих представників родини Fabaceae, як джерела існуючих або перспективних лікарських засобів), Долинська Софія (Лікарські рослини роду Polygala L. флори України: різноманіття, діагностичні особливості,поширення, цілющі властивості та використання) та Мельниченко Зоряна (Аналіз вітчизняного ринку лікарських зборів рослинного походження).

Всім учасникам вручено сертифікати та дипломи. Студентам запропоновано продовжити розпочату наукову роботу на кафедрі фармакогнозії та ботаніки.

Кафедра фармакогнозії та ботаніки