ВІДБУЛАСЯ ШКОЛА НЕЙРОХІРУРГІЇ

04.11.2016

22-23 жовтня на базі НМУ проходила Школа нейрохірургії. Організаторами виступили: кафедра оперативної хірургії та топографічної анатомї НМУ імені О.О. Богомольця та хірургічний клуб “Armata manus”.
Проект був реалізований завдяки співробітництву з представником компанії Carl Zeiss. Куратор школи – ординатор кафедри нейрохірургії НМАПО ім. П. Л. Шупика Перекопайко Ю. М. Інструктори: лікар-нейрохірург Ганич Є. М. та хірург-інтерн Куценко Ю.

Пізнати основи нейрохірургії мали змогу 23 учасники з України (Вінниця, Ужгород, Харків, Одеса, Краматорськ, Київ) та студент з Єгипту. Програма школи складалась з лекцій та 5 практичних занять: трепанація черепа на 3D моделях, ламінектомія на щурах під мікроскопом, судинні та мікросудинні анастомози на свинних судинах, препарування головного мозку свині. Двоє найкращих в мікрохірургії курсантів (Ксенія Мазанко та Анна Забіла) були нагороджені книгами від хірургічного клубу.

За допомогу в проведенні і організації заходу висловити подяку зав. кафедрою оперативної хірургії та топографічної анатомії, проф., д.мед.н. Черняку В.А., фірмі “Оптек”, членам хірургічного клубу.

Наступна школа з нейрохірургії відбудеться весною 2017 року, в програму будуть внесені зміни з урахуванням побажань усіх учасників.

Хірургічний клуб “Armata manus”