ВІДБУЛАСЯ V НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ “МАЛОІНВАЗИВНА ХІРУРГІЯ ТА УРОЛОГІЯ ДИТЯЧОГО ВІКУ 2017”

10.04.2017

6-8 квітня 2017 року на базі Універсальної клініки “Оберіг” відбулася очікувана у колі фахівців подія – V Науково-практична конференція “Малоінвазивна хірургія та урологія дитячого віку 2017”.

Захід організовано під патронатом Міністерства охорони здоров’я України, Всеукраїнської Асоціації дитячих хірургів України, Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Універсальної клініки “ОБЕРІГ”, тренінгового центру “ЕНДОФОРС”.

Конференція вже багато років поспіль збирає професіоналів в галузі дитячої хірургії. В роботі конференції приймуть участь провідні вітчизняні та міжнародні експерти в галузі малоінвазивної хірургії та урології дитячого віку з таких країн як: Велика Британія, Іспанія, Польща, Сербія, Туреччина, Франція.

На заході представлено доповіді іноземних та вітчизняних науковців за напрямками: сучасна стратегія лікування екстрофії сечового міхура; роль сучасної малоінвазивної хірургії у лікуванні новоутворень нирок у дітей; торакоскопічна лобектомія у дітей; досвід лікування діафрагмальних кил у дітей; мініінвазивні технології лікування сечо-кам’яної хвороби у дітей; використання протиспайкового гелю при гнійно-запальних процесах в черевній порожнині; діагностика і лікування пацієнтів з порушенням статевого розвитку; лапароскопічна гемінефректомія у дітей; антирефлюксна хірургія у дітей; лікування хвороби Гіршпрунга у дітей різного віку; повторні реконструктивні оперативні втручання у дітей з судинними мальформаціями; малоінвазивні методи діагностики та лікування післяопераційних ускладнень у пацієнтів з екстрофією сечового міхура.

Крім презентацій передбачені майстр-класи з «живої хірургії». Учасники конференції мали змогу не тільки побачити в режимі реального часу  (пряма трансляція з операційних) хід оперативних втручань у дітей за допомогою лапароскопічних методик, але й отримають можливість напряму із залу поспілкуватися з експертами та поставити свої запитання. Серед оперативних втручань – оперативне лікування екстрофії сечового міхура; правобічна гемінефректомія, обструкивний гідроуретеронефроз – реімплантація сечоводів; аугментація сечового міхура та ін.

Кафедра дитячої хірургії