ВІДБУЛОСЯ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ УНІВЕРСИТЕТУ

27.10.2017

27 жовтня 2017 року в морфологічному корпусі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулося засідання Вченої ради університету під головуванням ректора, член-кореспондента НАМН України, професора Катерини Амосової.

До розгляду порядку денного з ознайомчою доповіддю перед університетською спільнотою виступив президент Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова Геннадій Друзенко, який розповів про історію та роботу мобільного шпиталю, а також запросив медиків до роботи. З доповіддю щодо заходів, направлених на надання стоматологічної допомоги військовослужбовцям високомобільних десантних військ України, які знаходяться в зоні АТО та на Житомирському 199-му учбовому Центрі ВДВ Збройних Сил України виступив асистент кафедри ортопедичної стоматології Святослав Прохоров. Відтак члени Вченої ради проголосували за подання на присвоєння почесного звання «Заслужений лікар України» лікарю-добровольцю Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова професору кафедри хірургії стоматологічного факультету Ярославу Сусаку.

Враховуючи сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток медичної освіти та науки, високий професіоналізм Почесною грамотою Вченої ради були нагороджені ювіляри: професор кафедри анатомії людини Сергій Чорнокульський, доцент кафедри анатомії людини Олексій Мельник. А також Подякою Вченої ради нагороджений доцент кафедри анатомії людини Микола Безштанько.

На порядку денному розглядалися питання:

1. Участь студентів у Всеукраїнській студентській олімпіаді (2016/2017 н.р.), як важлива складова формування резерву науково-педагогічних працівників університету (Доповідач: проректор з наукової роботи професор Тетяна Черенько).
2. Концепція розвитку спеціальності «Медична психологія». (Доповідач: декан медико-психологічного факультету, доцент Мирослава Філоненко). В обговоренні доповіді взяв участь завідувач кафедри психіатрії та наркології, професор Олександр Напрєєнко.
3. Проблемні питання і стратегія додипломної підготовки по освітньо-професійній програмі «Фізіотерапія, ерготерапія». (Доповідач: в.о.завідувача кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини, професор Олена Дорофєєва). В обговоренні доповіді взяли участь: проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко, проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко; декан медико-психологічного факультету, доцент Мирослава Філоненко, завідувач кафедри неврології, професор Людмила Соколова.

Декан стоматологічного факультету, професор Наталія Біденко презентувала відео про процес модернізації навчання студентів на факультеті.

2. Поточні справи:
2.1. Щодо затвердження Ліцензійної справи щодо розширення провадження освітньої діяльності з фахової передвищої освіти за рівнем – молодшого спеціаліста зі спеціальності 226 «Фармація», галузі 22 «Охорона здоров’я у Медичному коледжі Національного медичного університету імені О.О.Богомольця.
2.2. Щодо затвердження Ліцензійної справи щодо здійснення ліцензування освітньої діяльності у сфері вищої освіти з підготовки фахівців другого рівня вищої освіти «Магістр» за спеціальністю 226 «Фармація, промислова фармація» з ліцензованим обсягом 600 осіб (заочна форма навчання).
2.3. Щодо затвердження зміни назви елективного курсу, який розроблений для студентів 6 року навчання з «Клінічна біохімія та лабораторна діагностика» на «Біохімічні основи лабораторної діагностики».
2.4. Щодо обговорення та висунення для участі у конкурсі зі здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки підручника «Orthodontics. Dentognathic. Anomalies and Deformations = Ортодонтія. Зубо-щелепні аномалії та деформації» та про включення осіб до складу колективу претендентів.