КОМПЛЕКСНЕ НАВЧАННЯ З ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ

10.11.2017

9 листопада 2017 року на базі частини Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Обухівському районі, згідно з розпорядженням ректора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця професора Катерини Амосової та відповідно до Плану основних заходів з протипожежної безпеки, було проведено комплексне навчання з пожежної безпеки.

Його учасниками стали понад 120 співробітників, відповідальних за пожежну безпеку структурних підрозділів Університету. Мета заходу – навчити співробітників правильно користуватися первинними засобами пожежогасіння.

Надалі фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій за допомогою демонстраційних матеріалів довели учасникам навчання інформацію про стан техногенної безпеки на території району, основні причини виникнення пожеж. Вагому увагу приділили рекомендаціям щодо вироблення алгоритмів практичних дій адміністрації, робочого персоналу, формувань добровільної пожежної охорони при виникненні надзвичайних подій на об’єктах з масовим перебуванням людей, зокрема, у закладах освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та інших. Співробітникам університету також розповідали як взаємодіяти з пожежниками під час гасіння пожежі, а вже відповідальні за пожежну безпеку мають донести інформацію до всього особового складу Університету. Окрім теоретичної частини навчання, відбулося і практичне – співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій продемонстрували штатний бойовий розрахунок чергової частини, а також реальні дії бойового розрахунку із залученням спеціальної штатної техніки та загасили умовну пожежу.

При проведенні теоретичної частини працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області предметно довели основні проблеми, які вирішують навчальні заклади України в плані протипожежної безпеки. Закінчилися навчання з підбиття підсумків, слухачі отримали відповіді на свої запитання. Загалом, учасники відзначають корисність такого заходу, адже здобуті знання сприятимуть підвищенню обізнаності про дотримання правил пожежної безпеки та порядку дій у випадку надзвичайних ситуацій.

Прес-центр