ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ СНГ З ВІЙСЬКОВО-ПОЛЬОВОЇ ХІРУРГІЇ

28.10.2016

26 жовтня на базі Олександрівської клінічної лікарні м. Києва (кафедра хірургії №4, завідувач кафедри – Володимир Мішалов) відбулося вступне засідання СНГ з військово-польової хірургії – першого гуртка в історії Університету військового профілю.

Відкривала засідання керівник проекту і староста гуртка, студентка 4 курсу медичного факультету №2, Поліна Данченко.
Вона розповіла про історію створення гуртка, представила свою команду організаторів, а також повідомила про подальші плани та основні напрямки роботи. Останні налічують:

– практично орієнтовані лекції від провідних спеціалістів України та іноземних країн;
– відпрацювання практичних навичок на органокомплексах, манекенах, симуляторах тощо;
– організація семінарів, круглих столів, конференцій і т.д.;
– впровадження циклу лекцій і практичних занять з тактичної медицини, а також курсів ATSL (Advanced Trauma Life Support).

З нагоди відкриття, на перше засідання завітав Головний кардіохірург МОЗ України, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності хірургія серця і магістральних судин у дорослих, заступник директора Інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова НАМН України, д.мед.н Костянтин Руденко, який прочитав студентам лекцію на тему: “Травматичні поранення серця”. Впродовж двох годин Костянтин Володимирович розповідав про досвід роботи Інституту у галузі кардіології, навів статистичні дані щодо частоти уражень серця і магістральних судин на полі бою, а також продемонстрував основні види травматичних пошкоджень серця, з якими стикалися співробітники Інституту. Звісно ж, це не залишило осторонь увагу студентів, а тому наступні півгодини після доповіді вони невтомно продовжували задавати питання лектору, користуючись такою унікальною нагодою. Наприкінці виступу Костянтин Володимирович пообіцяв, що це не остання його зустріч зі СНГ з військово-польової хірургії, ще раз підкреслив актуальність і потребу в створенні даного гуртка, а також запевнив, що сприятиме подальшій співпраці Інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова та СНГ з військово-польової хірургії.

Загалом, на засідання завітало понад 45 студентів та інтернів. Колектив гуртка щиро запрошує всіх відвідати наступні засідання, що відбуватимуться кожного місяця. Ознайомитися з детальною інформацією, а також анонсами найближчих подій можна за посиланням: vk.com/military_surgery

СНГ з військово-польової хірургії