УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ ВИПУСКУ ЛІКАРІВ І ПРОВІЗОРІВ 2018 РОКУ

27.06.2018

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця проходять урочисті заходи з нагоди вручення дипломів про закінчення Університету випускникам 2018 року.

26 червня член-кореспондент НАМН України, Голова Вченої ради Університету, професор Катерина Амосова відкрила урочисту церемонію вручення дипломів про закінчення Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця випускникам медичного факультету № 2.
Серед почесних гостей свята – народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я професор Ольга Богомолець, художній керівник-директор Київського драматичного театру на Подолі Віталій Малахов, Президент Українського медичного клубу Іван Сорока, Тамара Аболмасова – мати загиблого на Луганщині випускника Київського медичного училища №2 Андрія Аболмасова, професори, проректори, декани, завідувачі кафедр, викладачі, батьки та гості.

У вступному слові Катерина Амосова наголосила, що Університет ім. О.О.Богомольця має славетну історію, тут працювало багато великих вчених, лікарів, патріотів України. Пишаємося і героями новітньої історії. Серед них студенти, які були учасниками Революції Гідності, захищали незалежність держави, рятували життя українським бійцям та мирним жителям на Сході країни. Серед них нагороджені орденом «За мужність» Олеся Жуковська, Олексій Шатнюк, Ірина Іванюш. Це Інна Цибалова, Ігор Садівничий. Диплом лікаря з занесенням до Золотої Книги пошани Університету отримує солдат батальйону імені генерала Кульчицького Дмитро Прядун.
Учасники святкового заходу вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, воїнів АТО, волонтерів, лікарів, саніструкторів, тих, хто віддав своє життя за Незалежність України, та поклали квіти до Меморіалу викладачам та студентам, загиблим під час війни 1939-1945 років і Пам’ятної стели Героям Небесної Сотні.

Звертаючись до випускників та гостей свята, Катерина Амосова наголосила, що НМУ ім. О.О.Богомольця є одним з найкращих закладів вищої освіти в Україні, де навчання ведеться за найсучаснішими міжнародними технологіями, а викладачі роблять усе можливе, щоби не лише дати студентам знання на рівні стандартів світової освіти, а й створити тут середовище демократичне, вільне. Саме таким має бути вільний Університет Незалежної України. Викладання в НМУ ведеться трьома мовами, і у вступну кампанію 2017 року рекордну кількість іноземних студентів (930) зараховано саме на англомовну форму навчання. Внесок Університету в долучення до стандартів світової освіти був відмічений трьома зірками незалежного аудиту QS Stars. Студентам і випускникам НМУ ім. О.О.Богомольця є чим пишатися і до чого прагнути у своїй практичній діяльності. Урочисту Клятву лікаря України випускники виголосили в урочистій хвилюючій атмосфері.

Всього цьогоріч випускниками Університету сталим 1599 лікарів і провізорів, із них 1459 – українських громадян і 367 із них навчались саме на медичному факультеті № 2, який за підсумками ліцензійного іспиту «Крок-2» посів 1 місце серед факультетів Університету. 29 випускників отримали дипломи з відзнакою. Вісьмом найкращим випускникам медичного факультету № 2 документи про освіту вручила Ольга Богомолець.
Політик, громадський діяч та нащадок геніального лікаря Олександра Богомольця, ім’я якого носить Університет, побажала студентам любити людей, своїх пацієнтів, незалежно від їх становища, слабкостей, від того, на якому боці барикад вони знаходяться. Бо ця любов дарує їм шанс на одужання, а лікарю прокладає професійну дорогу фахівця, якому довіряють, до якого йдуть за допомогою.
Бути щасливими та не втрачати віру у себе і у державу бажали випускникам і інші виступаючі. А мама Андрія Аболмасова Тамара Степанівна подякувала майбутнім лікарям за обраний шлях і висловила впевненість, що життя Героїв Небесної сотні, учасників АТО були віддані недарма: «Вірю, що ви будете щасливі у цій країні».
Віталій Малахов акцентував на тому, що «професія лікаря – одна з тих, які дійсно мають значення у житті» та закликав майбутніх лікарів бути професійними і милосердними, прощати своїх пацієнтів, бо «вони сподіваються лише на вас».
«Ми раді бачити вас у колективі українських лікарів, – привітав колег випускник Університету Президент Українського медичного клубу Іван Сорока. – Через кілька років ви станете флагманом сучасної української медицини. Не забувайте своїх вчителів, колег, Університет. Нехай ваші мрії збуваються!».
Зі щирими словами вітань звернулась до батьків, випускників декан факультету № 2 Наталія Літвінова та наголосила:
«Світ медицини, в який ви вступаєте, не має бездоганної репутації. Якщо будуть дуже складні дні, згадайте, що ви хотіли отримати разом з дипломом лікаря, навіщо пішли у цю професію і зробіть хоча б невеличкий крок, щоб наблизитися до цієї мети. Волі і впевненості вам, що зможете все!».
Від спільноти викладачів випускників привітав професор, завідувач кафедри оперативної хірургії та топографічної анатомії Віктор Черняк, який наголосив на важливості постійного самовдосконалення, бо знання, отримані в Університеті, – це лише фундамент для успішної роботи лікаря. Випускниця Юлія Антонюк від студентської спільноти висловила подяку керівництву Університету, викладачам, батькам, однокурсникам за отримані знання сучасного європейського рівня і безцінний досвід.
Після урочистої частини відбулося вручення дипломів випускникам.

Цього ж дня відбулися урочисті заходи з нагоди вручення дипломів про закінчення Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця випускникам факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України, медичного № 1 та медико-психологічного факультетів, медичного факультету № 3, фармацевтичного факультету денної форми навчання, стоматологічного факультету.

Прес-центр