ВІДБУЛИСЯ ЗВІТНО-ВИБОРЧІ ЗБОРИ ТОВАРИСТВА МОЛОДИХ ВЧЕНИХ НМУ

18.10.2017

17 жовтня 2017 року в морфологічному корпусі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, під головуванням начальника Науково-дослідної частини Андрія Дінця, відбулися Загальні Збори Товариства молодих вчених та спеціалістів НМУ. У роботі звітно-виборчих Зборів взяли участь 104 члени Товариства – аспіранти, клінічні ординатори, докторанти, молоді науковці. Серед питань, що розглядалися: звіт голови Ради ТМВ, аспіранта кафедри хірургії №1 Владислава Мороза за 2012 – 2017 роки; висунення кандидатів на звання Почесний член ТМВ; Зміни до Положення про ТМВ, які були прийняті у 2017 році; презентація програм та затвердження кандидатур членів Ради ТМВ та голови Товариства молодих вчених та спеціалістів; вибори голови та членів Ради ТМВ.

За результатами відкритого голосування, звіт голови Ради ТМВ Владислава Мороза за 2012-2017 роки було оцінено задовільно.

Під час засідання відбулося висунення кандидатів на звання Почесний член Товариства молодих вчених і спеціалістів. Сертифікати «Почесний член ТМВ» отримали доцент кафедри гігієни та екології №1 Анна Благая, заступник декана медичного факультету №4 Максим Володій; доцент кафедри загальної і медичної психології та педагогіки Богдан Божук; головний редактор анатомічного порталу «Анатом» Олександр Ковальчук.

Про Зміни до Положення про Товариство молодих вчених (ТМВ) імені О.О. Богомольця, які були прийняті у 2017 році Вченою Радою Університету розповів старший лаборант кафедри педіатрії №4 Аркадій Водяник. Нововведення дозволяють Товариству мати власний бюджет, структуру з утворенням дослідницьких груп, у якій можливий міждисциплінарний обмін ідеями та демократичність виборів до Ради Товариства. Основні зміни також стосуються функцій Членів Ради і терміну обрання на посаду голови Ради ТМВ – замість 5 років, голова обиратиметься на 2 роки.

Після виступів з презентаціями передвиборчих програм кандидатів на посади голови та членів Ради ТМВ відбулося голосування. За результатами таємного голосування, Головою ради ТМВ було обрано старшого лаборанта кафедри внутрішньої медицини №1, Станіслава Устінова. Членами Ради Товариства молодих вчених і спеціалістів стали: старший лаборант кафедри акушерства і гінекології №2, Надія Троцька (відповідальна за інформаційну підтримку діяльності ТМВ); старший лаборант кафедри онкології Євгеній Костюченко (відповідальний за грантову підтримку проектів та координацію дослідних груп); старший лаборант кафедри патологічної анатомії №1 Віра Барановська (секретар Ради); старший лаборант кафедри внутрішньої медицини №2 Сергій Чайчук (відповідальний за проведення наукових заходів ТМВ); інтерн кафедри оториноларингології Іванна Небор (заступник Голови Ради); старший лаборант кафедри педіатрії №4 Аркадій Водяник (відповідальний за роботу друкованих видань ТМВ); старший лаборант кафедри внутрішньої медицини №3 Астра Меліксетян (відповідальна за проведення наукових заходів ТМВ). Університетська спільнота вітає новообраних голову Ради Товариства Молодих вчених і спеціалістів, а також нових членів Ради ТМВ та сподівається на активну участь молодих співробітників НМУ у діяльності ТМВ з метою поглиблення міжкафедральної наукової співпраці та підвищення рівня наукових робіт молодих вчених, а також бажає оновленому складу ТМВ успіхів та здобутків, які прославлятимуть НМУ.

Прес-центр