ВІДБУВСЯ МАЙСТЕР-КЛАС “НЕВІДКЛАДНІ СТАНИ В ОНКОЛОГІЇ”

05.02.2018

1 лютого в рамках IX Міжнародного семінару студентів та молодих вчених, присвяченого Всесвітньому дню боротьби з раком, відбувся майстер-клас “Невідкладні стани в онкології”, який проходив на базі Центру симуляційного навчання НМУ імені О.О. Богомольця. На майстер-клас було зареєстровано 35 учасників семінару, в тому числі 11 іноземних. Студенти та молоді лікарі з різних міст мали змогу ознайомитися з сучасними можливостями навчання та відпрацювання практичних навичок, що стали доступними в нашому університеті.

Майстер-клас провів асистент кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти НМУ імені О. О. Богомольця, сертифікований інструктор Європейської ради реаніматологів Сіренко Ігор. Учасники майстер-класу змогли спробувати свої сили у відпрацюванні таких навичок, як непрямий масаж серця та штучне дихання з використанням мішка амбу, забезпечення венозного доступу, обстеження пацієнта із змінними показниками життєдіяльності та інші.

Центр симуляційного навчання є унікальним для навчання студентів в Україні, майстер-клас відбувся на високому рівні та викликав захват у всіх учасників. IX Міжнародний семінар студентів та молодих вчених, присвячений Всесвітньому дню боротьби з раком 2018, підтвердив, що він є одним з наймасштабніших молодіжним онкологічним заходом в Україні.

Товариство молодих вчених