ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ

03.03.2014
Національний медичний університет імені О.О.Богомольця завжди підтримував мир і справедливість, права і свободи людини,  демократичні цінності та прагнення  до  них, виступав за збереження цілісності та незалежності держави.
Україна переживає один із найскладніших історичних періодів свого існування.
Будучи свідомими нашої спільної відповідальності за долю незалежної України її суверенітету  звертаємося до Голови Верховної Ради України, Прем`єр-міністра України, персонально до кожного Народного депутата України, до гідності, громадянської свідомості та професійної  відповідальності суддів, прокурорів, працівників органів Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, до студентів, лікарів-інтернів, клінічних ординаторів, аспірантів, викладачів, лікарів, усіх співробітників Університету!
Закликаємо Вас зробити все можливе, аби: не допустити – громадянської війни; зберегти цілісність країни, урегулювати суспільно-політичну кризу в державі, керуючись загальновизнаними нормами прав людини, Конституцією України та міжнародними угодами; відновити суспільний мир і злагоду!
Звертаючись до всіх Вас, ми категорично засуджуємо іноземне збройне вторгнення на територію нашої держави, насильство по відношенню до громадян України, незалежно від національності, раси, кольору шкіри, мови спілкування, політичної чи релігійної приналежності та будь-яких інших ознак.
В усі часи медики відповідали не тільки за себе, але й за здоров`я і життя інших людей.
У цей відповідальний момент ми повинні вирішувати майбутнє країни виключно у правовому полі, діяти спокійно і виважено, не піддаючись на провокації, а у разі потреби виступити на захист Батьківщини!
 
УКРАЇНА  У  НАС  ОДНА!
СЛАВА  УКРАЇНІ!
ГЕРОЯМ  СЛАВА!