ВІДКРИТТЯ КОНСУЛЬТАТИВНОГО ПУНКТУ КАФЕДРИ ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГІЇ В СТОМАТОЛОГІЧНОМУ МЕДИЧНОМУ ЦЕНТРІ

02.10.2017

29 вересня 2017 року на базі Стоматологічного медичного центру Національного медичного університету імені О. О. Богомольця відбулася перша консультація пацієнтів співробітниками кафедри оториноларингології. Консультативний пункт допомоги на базі СМЦ було відкрито за ініціативи ректора університету, член-кореспондента НАМН України, професора Катерини Амосової.

Участь у заході взяли проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко, завідувач кафедри оториноларингології, професор Юлія Дєєва, в.о. начальника відділу лікувально-консультативної роботи доцент В’ячеслав Дідковський, директор СМЦ, професор Андрій Копчак та завідувачі профільними відділами.

За словами проректора з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професора Олександра Науменка стоматологічні та лор-спеціальності споріднені – захворювання приносових пазух, носа, патологія у дітей, яка формує в майбутньому неправильний прикус. «Часто причиною хронічних гайморитів може бути патологія зубо-щелепної системи – це і залишки пломбувальної маси, яка залишається в пазухах після стоматологічних маніпуляцій і різного роду хірургічні втручання. Тому така співпраця – запорука кваліфікованої та швидкої допомоги пацієнтам», – наголосив професор Олександр Науменко.

Необхідність відкриття консультативного пункту виникла через величезну кількість пацієнтів, які звертаються з суміжними проблемами та потребують консультації Лор-лікаря. Як зауважив директор СМЦ, професор Андрій Копчак, раніше таких пацієнтів доводилось направляти в інші лікувальні заклади міста. «Це також пов’язано з тим, що в СМЦ впроваджуються нові хірургічні втручання – дентальна імплантація міжгайморової порожнини і взаємодія з Лор-спеціалістами стає критично необхідним елементом розвитку сучасної стоматології. На сьогоднішній день ми робимо великий організаційний крок, який має суттєво покращити якість надання допомоги нашим пацієнтам, спростити отримання ними в повному обсязі необхідної медичної допомоги і зробити їм максимально комфортним весь процес починаючи від консультацій, встановлення діагнозу до лікування. Ми пробуємо наблизити, зібрати всіх спеціалістів в одному місці, щоб реалізувати той мультидисциплінарний підхід про який неодноразового говорила ректор Катерина Амосова і наполягала на необхідності його реалізації в стінах університету», – розповів професор Андрій Копчак.

Протягом першого дня фахівці Лор-кафедри оглянули близько 10 пацієнтів. В СМЦ звертаються пацієнти з найскладнішими, незрозумілими клінічними випадками, яких направляють з усіх клінік м. Києва, а залучення фахівців кафедри оториноларингології підсилює можливості в наданні допомоги. Як зауважила завідувач кафедри оториноларингології, професор Юлія Дєєва консультації пацієнтам надаватимуть найдосвідченіші та найкваліфікованіші спеціалісти на сучасному обладнанні, щоб пацієнти змогли отримати всебічну консультатацію на рівні світових стандартів.

Прес-центр