VII З’ЇЗД АСОЦІАЦІЇ СТОМАТОЛОГІВ УКРАЇНИ

25.10.2016

20-21 жовтня 2016 року у м. Львів відбулась одна з найважливіших подій для стоматологічної спільноти України – черговий з’їзд Асоціації стоматологів України, що зібрав понад 200 делегатів з усіх регіонів країни, а також чимало лікарів-стоматологів, які взяли участь у науковій програмі з’їзду. Делегація від стоматологічного факультету і кафедри стоматології Національного медичного університету імені О.О.Богомольця була досить численною. В рамках з’їзду відбулась науково-практична конференція «Стандарти стоматологічної допомоги – реалії практики та перспективи впровадження», на якій виступили науковці факультету. Директор стоматологічного медичного центру професор А.В. Копчак представив доповідь про роль стоматологічних університетських клінік в професійній підготовці лікарів-стоматологів, підготовану спільно з керівниками університетських клінік зі Львова, Києва і Харкова.

Декан стоматологічного факультету професор Н.В. Біденко доповіла про проблеми профілактики стоматологічних захворювань в Україні, узагальнивши досвід роботи кафедри дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань НМУ імені О.О.Богомольця. На симпозіумі лікарів-пародонтологів спільну з професором А.В.Борисенко доповідь про чинники ризику захворювань пародонта представила доцент кафедри терапевтичної стоматології Ю.Г.Коленко. Молоді науковці НМУ виступили на симпозіумі молодих вчених та лікарів, модератом якої був доцент кафедри ортопедичної стоматології НМУ імені О.О.Богомольця Ю.В. Клітинський. Свої наукові здобутки представили аспіранти кафедри терапевтичної стоматології К.О.Мялківський, І.А.Воловик, кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії А.Гусейнов, кафедри ортопедичної стоматології Т.С.Неспрядько-Монборнь, Н.В.Сєргеева, С.Є. Дядік, Н.В. Гавриляк, С.В. Закурко, О.М. Радченко кафедри стоматології Д.Ю.Малий. На секціях з’їзду точились запеклі дискусії, які стосувались як наукових питань, так і проблем організації стоматологічної служби України в сучасних умовах.

На з’їзді зі звітною доповіддю виступив Президент Асоціації стоматологів України М.М.Угрин. Відбулися вибори нового Президента АСУ. Президентом Асоціації стала професор Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика, вихованка НМУ імені О.О.Богомольця І.П.Мазур. З’їзд накреслив перспективи розвитку стоматологічної галузі в Україні, продемонстрував основні напрямки наукової роботи і практичної діяльності українських фахівців.

Деканат стоматологічного факультету