ВІТАЄМО ВИПУСКНИКІВ НМУ 2018 З УСПІШНИМ СКЛАДАННЯМ ІСПИТУ «КРОК-2»

11.06.2018

Протягом останніх двох тижнів важливою новиною в НМУ було складання випускниками НМУ ліцензійного іспиту «Крок-2». Уже відомі результати відповідей на тестові завдання. Ми пишаємось гарними результатами наших випускників: середній результат іспиту «Крок 2. Загальна лікарська підготовка» серед вітчизняних студентів цього року (80,6%) перевищив результат минулорічного тестування (78,8%)! Є лідер і серед факультетів. Ним став медичний факультет №2 з середнім результатом 84,0%. Серед 1017 випускників-медиків є відмінники – ті, хто склав «Крок 2» з результатом більше 90%. Таких студентів – 88 і адміністрація Університету, викладачі випускаючих кафедр, працівники деканатів пишаються такими здобутками! На факультеті – лідері – медичному №2 (декан – Літвінова Наталія Юріївна) таких відмінників – 51!

Ми поцікавились думкою наших випускників-чемпіонів стосовно цьогорічного крокування та плани на майбутнє.

Липовецька Катерина, випускниця медичного факультету №4
Вступала до медичного університету з дипломом фельдшера та з досвідом роботи в практичній медицині. Тому в мене не було жодних вагань у правильності професійного вибору. Я розуміла, що потрібно повністю використати всі можливості для фахового зростання під час навчання в Національному медичному університеті імені О. О. Богомольця. Вважаю результат тестового іспиту «Крок – 2» є цілком закономірним (92,4%). Також розумію, що головні іспити в мене попереду. Прагнутиму не зупинятися на досягнутому, постійно навчатися, адже медицина наука, яка не стоїть на місці, а постійно розвивається.

Єсип Наталія, випускниця медичного факультету №1
Нині, коли уже завершується моє навчання у Національному медичному університеті, можу впевнено сказати, що обрала вірну стратегію навчання у нашому престижному вузі. Моя перемога під час іспиту « Крок – 2» (96,5%) засвідчує про те, що були правильно розставленні пріоритети. Вони полягають у тому, що починаючи з перших курсів, брала активну участь у студентській науковій діяльності. Виступала з доповідями на конференціях та на інших наукових молодіжних форумах з патоморфології, гістології, біології. Коли отримала ґрунтовні знання з базових дисциплін, продовжила наукові дослідження в клінічній медицині. Згодом зробила професійний вибір на користь акушерства і гінекології. У моєму фаховому зростанні велику роль зіграли батьки і мої вчителі. Сьогодні я дуже вдячна їм за науку та настанови.

Марія Грицуля, випускниця медичного факультету №2
Я задоволена результатом складання ліцензійного – інтегрованого іспиту «Крок – 2», але тих чотири відсотки, яких не вистачило для отримання максимального успіху, засвідчують, що удосконаленню дійсно немає межі. Ще на першому курсі поставила для себе завдання вивчати всі предмети відповідно до навчальної програми. Так було, коли опановувала базові теоретичні дисципліни, а згодом клінічні, щоб бути всебічно підготовленим лікарем. Сьогодні мій вибір – сімейна медицина, працюватиму в одній з медичних установ Києва. В Україні проходить реформа охорони здоров’я і розпочалася вона із первинної ланки. Це означає для мене, що я буду в епіцентрі змін в українській медицині.

Максим Друзенко, випускник медичного факультету №3
Свій пристойний результат іспиту «Крок – 2» (91,9 %) вважаю не лише особистим успіхом, а й викладачів, які навчали мене протягом усіх років навчання в НМУ. Передусім завдячую керівникам кафедри педіатрії, адже тут під їхнім керівництвом, ще з третього курсу займаюся науковими дослідженнями у студентському науковому гуртку, є його старостою. Сьогодні маю 20 наукових робіт надрукованих у вітчизняних та закордонних молодіжних виданнях. Бажання отримувати нові знання та прагнення до самовдосконалення постараюсь зберегти і у своїй майбутній практичній роботі на посаді дитячого лікаря травматолога.

Ось списки найкращих студентів усіх факультетів, які подолали 90 відсотковий рубіж правильних відповідей тестових завдань.