ВІЗИТ ДО УНІВЕРСИТЕТУ ФАХІВЦІВ ЩЕЛЕПНО-ЛИЦЕВОЇ ХІРУРГІЇ З НІДЕРЛАНДІВ

24.05.2016

13 травня 2016 року за підтримки Національного медичного університету імені О.О. Богомольця в Національному військово-медичному клінічному центрі «ГВКГ» відбулася VII Міжнародна науково-практична конференція «Сучасна стоматологія та щелепно-лицева хірургія» за участю провідних фахівців з Нідерландів.

Науковий захід був присвячений 175-річчю НМУ імені О.О. Богомольця, 120-літтю з дня народження завідувача кафедри хірургічної стоматології професора Фетисова, 90-літтю учасника Великої Вітчизняної війни, випускника Київського медичного інституту, професора кафедри стоматології Запорізького ДМУ Ігоря Бердюка та 20-річчю Української Асоціації черепно-щелепно-лицевих хірургів.

У конференції взяли участь студенти 5 курсу стоматологічного факультету НМУ імені О.О. Богомольця, викладачі кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії, військові лікарі, працівники військового шпиталю, цивільні спеціалісти, завідувачі кафедр університетів України, слухачі Військово-медичної академії України, щелепно-лицеві пластичні хірурги з Нідерландів.

На Конференції обговорили сучасні досягнення вітчизняної наномедицини, віртуальне планування реконструктивних операцій із застосуванням спеціалізованого програмного забезпечення, ситуації із лікуванням поранених в обличчя учасників АТО. Цікавими були доповіді закордонних колег на теми – «Принципи формування місцевих шкірних клаптів на обличчі», «Реконструктивні операції у хворих», «Вклад Й. Ессера в реконструктивну хірургію обличчя».

В рамках заходу, закордонні гості Конференції побували В Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця.

Відомі професори, щелепно-лицеві пластичні хірурги з Нідерландів – Клас Марк (Klaas W. Marck), Ян Слюмерс (Jan Sluimers) та Катерина Богомолова відвідали кафедру хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії в Стоматологічному медичному центрі, ознайомились з її історією та досягненнями а також кафедру ортопедичної стоматології. Під час візиту нідерландські хірурги оглянули клінічну базу стоматологічного факультету, побували на клінічних базах кафедр. Гості висловили зацікавленість щодо можливості подальшої співпраці та сумісної роботи в галузі щелепно-лицевої хірургії з Національним медичним університетом та кафедрою  хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії.

Прес-центр

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця