ВІЗИТ ПРЕДСТАВНИКІВ КАФЕДРИ ЗАГАЛЬНОЇ ХІРУРГІЇ №1 ДО США

11.07.2018

З 25 по 30 травня 2018 відбувся науково-практичний візит представників кафедри загальної хірургії №1 завідувача професора Дронова О.І. та доцента Земскова С.В. до США.

На меті візиту була доповідь за результатами сумісного німецько-українського проекту присвяченого вивченню якості життя хворих після панкреатодуоденальних резекцій та обговорення планів подальшої науково-практичної та педагогічної співпраці між німецькими партнерами з Університетської клініки Шлезвіг-Хольштайн, Університет м. Любек та кафедрою на 2019 рік. Доповідь «Perioperative and Long Term Quality of Life in Pancreatoduodenectomy – Analysis from a German Prospective Multicenter Trial (RECOPANC)» була представлена на щорічному з’їзді Американського “Pancreas Club“, який цього року відбувся в Вашингтоні (округ Колумбія). Серед основних тем доповідей Клубу традиційно домінують практичні хірургічні та онкологічні питання. Українські фахівці вперше відвідали цей захід, чим приємно здивували організаторів. Доповідь професора Дронова О.І. та доцента Земскова С.В. та співавторами була обрана як «Poster of Distinction» серед 200 інших.

Крім того, з метою, розширення міжнародної співпраці з представниками Філадельфійського Університету в м. Піттсбург. професор Дронов О.І та доцент Земсков С.В. пройшли стажування в клініці Allegheny General Hospital. Під час візиту, в операційних, вони ознайомились з особливостями використання робота-хірурга „Da Vinci“ при виконанні ALPPS (асоційоване розділення паренхіми з лікуванням ворітної вени для етапної резекції печінки). Ці складні багатоетапні операції вже виконували на базі кафедри загальної хірургії №1 у відкритий спосіб. Основною перевагою цього підходу перед традиційною портальною емболізацією є більш інтенсивна гіпертрофія контрлатеральної долі печінки, об’єм якої збільшується на 70-100% протягом 10-14 діб. Також хірурги брали участь у виконанні роботичної тотальної мезоректумектомії у молодої жінки після попередньої транслокації яєчників з метою збереження фертильності та радіохемотерпії з приводу низького раку прямої кишки. Фахівці НМУ ознайомились з сучасними підходами стереотаксичної радіотерапії (радіохірургії) як альтернативою для локального контролю поодиноких пухлин печінки та підшлункової залози. Було обговорено плани співпраці на 2019 рік.

 

Відділ міжнародних зв’язків,

кафедра загальної хірургії № 1