ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ МЕЛАНОМИ НА КАФЕДРІ ДЕРМАТОЛОГІЇ ТА ВЕНЕРОЛОГІЇ

13.04.2017

13 квітня 2017 року співробітники кафедри дерматології та венерології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця спільно з лікарями клініки шкірних та венерологічних хвороб Олександрівської клінічної лікарні м. Києва взяли участь в Всеукраїнському Дні меланоми (в рамках Всесвітнього Дня меланоми).

Захід всеукраїнського масштабу проводяться щорічно з 2009 року з Протоколом приєднання України до Всесвітньої програми «Євромеланома», учасниками якої є понад 20 європейських країн.

Зазначимо, що одними з ініціаторів проведення Дня меланоми є кафедра дерматології та венерології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця та Українська асоціація лікарів дерматовенерологів та косметологів. Меланома – одна з найзлоякісніших пухлин шкіри, яка протягом першого року після встановлення діагнозу може призвести до смерті. Статистика захворюваності за останні роки має тенденцію до збільшення. Тому дуже важливо, саме на ранній стадії діагностувати меланому, бо саме від своєчасної діагностики залежить подальше лікування та збереження життя пацієнта.

Так, за результатами минулого року, в Україні в День меланоми було оглянуто більше 95 тисяч осіб, серед яких було встановлено 222 випадки меланом. Всього за 8 років (2009-2016 рр.) проведення Дня меланоми в Україні було оглянуто 235 958 осіб, у яких було виявлено 769 меланом і 2101 випадків раку шкіри.

Кафедра дерматології та венерології