ВИСТУП ВИКЛАДАЧІВ СТОМАТОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ НА КОНФЕРЕНЦІЇ В КИТАЇ

09.08.2016

Науковці стоматологічного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця професор Наталія Біденко (декан стоматологічного факультету, професор кафедри дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань) і доцент Олександр Грибан (кафедра ортопедичної стоматології) взяли участь в Медичному форумі синьцзянського шовкового шляху, першій сесії Форуму Центральної Азії 2016 року, що проходив у місті Урумчі (Китайська Народна Республіка) 17-18 червня 2016 року. Українські вчені були запрошені виступити з доповідями, присвяченими сучасним питанням дитячої терапевтичної стоматології та ортопедичної стоматології. Доповіді фахівців з НМУ імені О.О. Богомольця викликали значний інтерес в аудиторії і зацікавленість у подальшій співпраці з боку організаторів медичного форуму, про що, зокрема, йшла мова на прес-конференції.

Крім того, київські викладачі відвідали стоматологічний факультет медичного університету міста Урумчі, університетське містечко, клінічні бази, поспілкувались з викладачами і лікарями. Особливо зацікавили українських стоматологів сучасна стоматологічна поліклініка, що є клінічною базою стоматологічного факультету, а також обладнаний за останнім словом техніки інформаційний центр, який утримує банк даних стосовно стану здоров’я жителів округу, а також забезпечує проведення телемостів і онлайн-консультацій з іншими медичними закладами КНР та інших країн.

Спілкування з китайськими колегами засвідчило спільність інтересів і прагнень в напрямках як практичної стоматології, так і наукових досліджень та вищої медичної освіти, а також підтвердило доцільність подальшої співпраці у даних галузях.