ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ СНГ КАФЕДРИ ГІГІЄНИ ТА ЕКОЛОГІЇ

21.11.2016

19 листопада 2016 року на базі Комунального підприємства «Водно-інформаційний центр» (Музей води) відбулось виїзне засідання студентського наукового гуртка кафедри гігієни та екології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Мета засідання – нагадати про важливість і необхідність доступу усіх людей до чистої води і послуг санітарії (http://www.un.org/en/events/toiletday/) та підняти гострі питання необхідності допомоги 2,4 мільярдам людей, які не мають доступу до належних засобів санітарії.

На початку засідання гуртківці прослухали доповідь студентки Шлендик В.В. на тему «Стан забрудненості підземних і поверхневих джерел водопостачання в Україні». Після доповіді учасники засідання в інтерактивному режимі мали змогу дізнатись про історичні аспекти забезпечення питною водою міста Києва, сучасний стан і проблеми водопідготовки і водопостачання нашого міста.

Студенти кафедри гігієни та екології ознайомилися із технологіями, які наразі застосовуються для водозабору і водорозбору та методами контролю якості питної води і безпечності стічних вод. Засідання відбувалось в атмосфері відтворення інсталяційних матеріалів, аудіо- та відео супроводу, живих експонатів.

Огляд експозиції дав студентам можливість в нестандартній формі ознайомитись з цікавими фактами про воду, методами раціонального водовикористання в побуті, здійснити подорож каналізаційним колектором до очисних споруд Бортницької станції аерації. Гуртківцями було запропоновано ввести такий формат проведення засідання у щорічний план роботи гуртка на постійній основі.

Кафедра гігієни та екології