ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОГО НАУКОВОГО ГУРТКА КАФЕДРИ ГІГІЄНИ ТА ЕКОЛОГІЇ №1

20.11.2017

Минулого року, 19 листопада 2016 року на базі Комунального підприємства «Водно-інформаційний центр» вперше відбулось виїзне засідання гуртка кафедри гігієни та екології №1. Цьогоріч під час проведення другого засідання гуртка виїзного формату, яке відбулося 18 листопада 2017 року учасники піднімали гострі питання забруднення води і використання стічних вод, зокрема. На початку засідання гуртківці поспілкувалися із заступником директора Центру Олександром Береговим, який розповів про роботу Центру та проблемні питання водопостачання в місті Києві і в Україні.

Студенти прослухали доповідь старости гуртка Марії Гончаренко на тему «Порівняльна гігієнічна оцінка забрудненості ґрунтів і джерел водопостачання свинцем в Черкаській області». Після доповіді учасники засідання в інтерактивному режимі ознайомилися з експозицією музею у супроводі досвідченого гіда. Ознайомлення гуртківців із технологіями, які наразі застосовуються для водозабору і водорозбору та методами контролю якості питної води і безпечності стічних вод, відбувалось в атмосфері відтворених інсталяційних матеріалів, аудіо- та відео супроводу, живих біоіндикаторів.

Огляд експозиції цього року дав студентам можливість в нестандартній формі, окрім ознайомлення з водою, методами раціонального водокористування в побуті, здійснити подорож каналізаційним колектором до очисних споруд Бортницької станції аерації, а також отримати інформацію про рівні забрудненості водних ресурсів України. Наприкінці засідання Олександр Береговий у форматі живої взаємодії із студентами підсумував важливість води, як найціннішого ресурсу для людини і запросив до Комунального підприємства «Водно-інформаційний центр» для проведення тематичного засідання у 2018 році.

Кафедра гігієни та екології №1