З ДНЕМ ПЕРЕМОГИ!

08.05.2014
Травень 2014 року: природа буяє, цвітуть сади і каштани на алеях, люди обробляють землю, очікуючи на новий врожай, Україна зустрічає 69-у річницю Перемоги з великим бажанням жити в мирі і злагоді, сподіваючись на краще майбутнє.
Ціна Великої Перемоги – це мільйони життів, навіки зламані людські долі, невимовний біль та горе. Події тих днів не можуть згаснути в народній пам’яті. Про це нагадуватимуть меморіальні дошки, пам’ятники, але найголовніший меморіал – це людська пам’ять.
Страшна війна забрала життя кожного п’ятого українця. Довгі чотири роки Україна була окупована фашистами. Окупована, але не зломлена. Загарбана, але не поставлена на коліна. З перших днів війни пліч-о-пліч українські воїни з бойовими побратимами інших національностей, партизани та підпільники героїчно боролися з ненависним ворогом.
Вічна слава переможцям! Цього травневого дня ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки. Вклоняємося доземно солдатським вдовам, всім солдатам, що міряли дороги крізь війну, щоб нам сьогодні мріяти й любити. Нехай мир і злагода завжди живуть у наших душах і серцях, хай це світле свято та щирі побажання додадуть усім нам нових сил і натхнення для здійснення майбутніх сподівань і трудових звершень.
Від щирого серця вітаємо Вас з річницею Великої Перемоги!
З глибокою повагою,
в.о. ректора НМУ імені О.О. Богомольця,
член-кореспондент НАМН України,
професор К.М. Амосова