ЗАХІД, ПРИСВЯЧЕНИЙ 203-ІЙ РІЧНИЦІ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

15.03.2017

14 березня 2017 року в читальному залі бібліотеки Національного медичного університету імені О.О. Богомольця (стоматологічний корпус) відбувся вечір, присвячений 203-ій річниці від Дня народження Великого Кобзаря – Тараса Шевченка.

Свято було організовано співробітниками бібліотеки (завідувач Л.О.Матюхіна) спільно з кафедрою україністики (доцент О.А. Редькіна), студентами стоматологічного факультету першого і другого курсу (декан, професор Н.В. Біденко), клубом «Медик» (директор Ігор Терпелюк).

З привітанням до студентів та гостей звернулась завідувач бібліотеки Людмила Матюхіна. Під час заходу студенти декламували вірші, звучала музика і пісні у виконанні народної хорової капели (диригент Наталя Куцель) і оркестру народних інструментів НМУ (під керівництвом Лауреата Міжнародних конкурсів Олега Микитюка).

Лекцію «Лікарі в житті Тараса Шевченка» та бібліографічний огляд літератури і періодичних видань було проведено завідувачем відділу обслуговування науковою літературою бібліотеки Лідією Галицькою. Вона розповіла про маловідомі факти з життя геніального поета та художника, борця за волю свого народу, про лікарів, які не тільки лікувати Тараса Шевченка, але й були його друзями.

Гості також ознайомилися з 76 експонатами книжково-ілюстративної виставки «Хай дух Шевченка об’єднає нас». Завершився вечір спільним виконанням твору Тараса Шевченка «Заповіт».

Бібліотека