ЗАКЛЮЧНЕ ЗАСІДАННЯ НАУКОВОГО ГУРТКА КАФЕДРИ ХІРУРГІЇ №4

26.05.2018

24 травня 2018 року відбулося заключне у поточному навчальному семестрі засідання студентського наукового гуртка кафедри хірургії №4 за темою «Експеримент у хірургії 2.0». Традиційно зустріч пройшла під егідою науково керівника СНГ кафедри хірургії №4  професора Василя Храпача, а лектором виступив асистент кафедри хірургії №4 Павло Бик.

Протягом двох годин гуртківці заслухали дуже цікаву та інформативну доповідь Павла Бика про базові принципи проведення експериментальних досліджень, що відповідає основним вимогам до роботи студентського наукового гуртка, зазначеним у відповідному положенні.  Лектор поділився власним титанічним досвідом роботи із такими тваринами, як миші, щурі, кролики, кішки та собаки. А також детально розповів про найцікавіші дослідження, такі як моделювання інфаркту міокарда та гіпотиреозу на щурах, пояснив особливості їхньої анатомії та метаболізму.

Крім того, професор Василь Храпач розповів про свій досвід проведення експериментів на тваринах, пояснив важливість таких підходів у хірургії та закликав всіх гуртківців активно займатися науковою діяльністю поряд із лікарською практикою після отримання диплому.

Засідання пройшло у теплій та дружній атмосфері, були обговорені плани на наступний навчальний рік. Більше інформації про роботу студентського гуртка кафедри хірургії №4 можна знайти за посиланням facebook.com/groups/surgery4.nmu/

Кафедра хірургії №4