ЗАКЛЮЧНЕ ЗАСІДАННЯ ПРИЙМАЛЬНОЇ КОМІСІЇ З ПРИЙОМУ ЗАЯВ АБІТУРІЄНТІВ 2017 РОКУ

27.07.2017

26 липня 2017 року о 18.00 закінчився прийом заяв від абітурієнтів, які подавали документи до Приймальної комісії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. А 27 липня 2017 року о 15.30 розпочалося підсумкове засідання Приймальної комісії НМУ під час якого Голова Приймальної комісії – ректор НМУ, професор Катерина Амосова підписала реєстраційні журнали вступників 2017 року.

Про підсумки роботи розповів заступник Голови Приймальної комісії проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко. «Вже другий рік поспіль майже 100% абітурієнтів подають заяви в електронному вигляді, створюючи свій електронний кабінет, винятком були абітурієнти, які вступають на другий курс спеціальність «медицина», «стоматологія» та на спеціальність «фармація» (заочна форма навчання), а також на факультет підготовки лікарів для Збройних сил України. Ці абітурієнти подавали заяви особисто та в паперовій формі. Цього року вступники мали право подавати 9 заяв на 4 спеціальності. Команда Приймальної комісії університету опрацювала 10681 заяву в порівнянні з минулим роком – 12954. Загальний конкурс склав 12 осіб на 1 місце (бюджетна форма навчання) та 6 абітурієнтів на 1 контрактне місце.

Цьогоріч були питання, які ускладнювали роботу Приймальної комісії. Про технічні труднощі ЄДЕБО розповів заступник Відповідального секретаря Приймальної комісії Максим Тарасенко. «Серед проблем електронної подачі документів були такі: абітурієнт не правильно завантажував скан-копії документів (напр. замість додатку до атестата з оцінками абітурієнт завантажував атестат чи інші документи; помилково завантажував усі поля і система приймала це як достовірні дані та автоматично підвищувала його конкурсний бал); не правильно вносили свій середній бал в особистому кабінеті. Ми обробляли заявки, які подані в електронному кабінеті і при перерахунку середнього балу членами Приймальної комісії, бали не співпадали. На жаль, в цьому році функція «редагування оператора або адміністратора» в ЄДЕБО нашого університету була обмежена (напр. абітурієнт подає декілька заяв в різні виші і першим обробляє його заявку певний вуз і тільки він автоматично має право редагувати показник середнього балу атестата, а для всіх інших ця функція автоматично блокується). Щодо категорій осіб іноземців, які прибули в Україну з метою навчання то, як відомо, вони вступають за результатами співбесіди при створенні конкурсних пропозицій. Я неодноразово звертався до ЄДЕБО з питанням яким чином формувати конкурсну пропозицію, коли відсутній варіант вступного випробування для співбесіди. Його просто не існує в переліку» – розповів Максим Тарасенко.

Перші списки рекомендованих до зарахування на бюджетну форму навчання будуть оприлюднені 1 серпня 2017 року (не пізніше 12.00 год), а оригінали документів такі абітурієнти повинні будуть принести до 5 серпня 2017 року (до 18.00 год.). «Якщо така умова не виконується, абітурієнт втрачає право бути зарахованим на місця державного замовлення. Списки зарахованих на бюджетну форму навчання будуть оприлюднені 7 серпня 2017 року. З 8 по 18 серпня 2017 – триватиме зарахування на контрактну форму навчання. Цього року було багато змін до Правил прийому, остаточно залишився прохідний бал 140 з біології на медичні спеціальності, це стосується спеціальностей «медицина», «стоматологія» і «педіатрія», – зауважив відповідальний секретар приймальної комісії НМУ Юрій Марущенко.

Прес-центр