ЗАСІДАННЯ ЕТИЧНОЇ КОМІСІЇ СТОМАТОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

30.01.2017

24 січня відбулося засідання етичної комісії стоматологічного факультету, відповідно до положення про академічну чесніть. Приводом для цього стали чисельні скарги на діяльність студента 2-го курсу стоматологічного факультету Євгена Курбатова, а також скарга співробітників кафедри біоорганічної та біологічної хімії.

Зі змісту письмових заяв, отриманих від студентів стоматологічного факультету, стало відомо, що Євген Курбатов пропонував своїм однокурсникам послуги з ліквідації заборгованості на кафедрі біоорганічної та біологічної хімії за грошову винагороду.

Також, студенти надали на розгляд комісії скріншоти переписки у популярному месенджері, де від користувача, зареєстрованого з використанням номеру телефону, який беззаперечно належить Євгену Курбатову, наявні повідомлення такого змісту: питання з біоорганічною хімію вирішене, йти на перескладання не потрібно, відомості надавати не потрібно, оцінки будуть виставлені.

При цьому, сам Євген, на момент засідання, мав академічну заборгованість з біоорганічної та біологічної хімії: 7 “нб” та недоспуск до ПМК №2.

Комісія заслухала інформацію від завідувача кафедри, професора Людмили Гаєвої та завуча, доцента Лесі Яницької. Вони повідомили, що Євген Курбатов неодноразово та безуспішно звертався до співробітників кафедри з проханнями виставити оцінки чи лояльно поставитись до тих чи інших студентів. Євген отримував від них усні повідомлення та застереження про те, що марно сподіватись на успіх таких спроб.

Євген Курбатов цю інформацію заперечував, та стверджував, що його підставили. Разом з тим, він зазначив, що жодних конфліктів чи суперечностей зі студентами чи співробітниками кафедри в нього немає.

Численні докази: письмові заяви, скріншоти переписок, усні свідчення співробітників кафедри, підтверджують, що Євген Курбатов обіцяв певній кількості студентів 2-го курсу “вирішити” їхні проблеми з академічною заборгованістю, імовірно, отримавши від них передоплату. Така діяльність шкодить, насамперед, студентам, які замість опанування навчальної програми, покладаються на обіцянки подібних до Євгена людей, передають їм свої кошти, звичайно ж, отримують незадовільні оцінки та відраховуються з університету.

Рішенням комісії (6 – “за”, 1 – “проти”, 3 – “утримались”) стала рекомендація до відрахування Євгена Курбатова з лав НМУ.

Студенти-заявники, складатимуть ПМК з біологічної та біоорганічної хімії на загальних підставах згідно з графіком роботи кафедри.

Адміністрація університету закликає студентів бути обачними. Не довіряйте жодним особам, які пропонують вам ”вирішення проблем з боргами”, незалежно від того чи є вони студентами, працівниками університету чи сторонніми людьми.

Про будь-які подібні випадки, а також про випадки корупції на кафедрах університету просимо повідомляти адміністрацію університету: kateryna.amosova@nmu.ua.

 

Антикорупційний комітет НМУ