ЗАСІДАННЯ НАГЛЯДОВОЇ РАДИ УНІВЕРСИТЕТУ

26.12.2017

26 грудня 2017 року в адміністративному корпусі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулося позапланове засідання Наглядової ради Університету, ініційоване головою Наглядової ради, відомим громадським та політичним діячем, письменником і дипломатом Юрієм Щербаком. У засіданні також взяли участь член Наглядової ради, директор Інституту фізіології НАН України, академік Олег Кришталь, ректор Університету, член-кореспондент НАМН України, професор Катерина Амосова, юрист Анжеліка Сицько та представники ректорату.

За словами голови Наглядової Ради Юрія Щербака, зустріч проводилася з метою обговорення подальших дії адміністрації Університету, після розпочатої цілеспрямованої наклепницької кампанії, жертвами якої стали ректор Університету і вся академічна спільнота. «На адресу членів Наглядової ради надійшли звернення від невідомих журналістів щодо діяльності ректора Катерини Амосової, – розповів Юрій Щербак, – Це класичний донос, який я також отримав на електронну пошту Комітету Шевченківської премії. Факти, які викладені у тексті нічим не підтвердженні та мають персональний характер атаки на ректора, а також стали зразком непрофесійної діяльності та зловмисництва. Ми надішлемо усі звернення та викладені у них матеріали на експертизу до правоохоронних органів, заручившись підтримкою юридичних норм та закону», – наголосив голова Наглядової ради. Юрій Щербак також зачитав звернення членам Наглядової ради та ректорату, щоб показати наскільки воно провокаційно-наклепницьке і вимагає серйозної юридичної і моральної відсічі.

Адвокат Анжеліка Сицько зауважила, що жодного кримінального розслідування проти ректора і адміністрації НМУ немає, а номера кримінального провадження, які активісти вказують у своїх наклепницьких зверненнях взагалі не існує. «Ми зіштовхнулися з самого початку з фальсифікаціями документів державного податкового органу і з підробки підпису посадової особи, які надсилали на адресу органів виконавчої влади невідомі особи. На сьогодні, після публічних звернень адміністрації НМУ до відповідних органів влади очікуємо на публічні відповіді», – наголосила Анжеліка Сицько. В обговоренні ситуації взяли участь проректори, декани, а також представники студентського самоврядування.

Члени наглядової ради прийняли наступне рішення:

– Наглядова рада НМУ імені О.О. Богомольця висловлює ректору Університету, член-кореспонденту НАМН України, професору Амосовій К.М. повну довіру і підтримку її діяльності;
– Засудити зухвале втручання сторонніх осіб в роботу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця з метою її дестабілізації і підтримати звернення Університету до в.о міністра МОЗ України, Генерального прокурора України, СБУ і Національної поліції щодо захисту від протиправних дій;
– Заслухати Звіт ректора за підсумками діяльності НМУ імені О.О. Богомольця за 2017 рік у лютому 2018 року.

Голова Наглядової ради на завершення засідання наголосив на важливості підтримувати той вектор роботи, який адміністрація розпочала покроково, готуючи лікарів за європейськими та світовими стандартами.

Прес-центр