ЗАСІДАННЯ ПРИЙМАЛЬНОЇ КОМІСІЇ ЩОДО РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ЗАРАХУВАННЯ ОСІБ НА МІСЦЯ ДЕРЖАВНОГО ЗАМОВЛЕННЯ

03.08.2017

2 серпня 2017 року відбулося Засідання Приймальної комісії щодо рекомендації до зарахування осіб на місця державного замовлення та організації прийому оригіналів документів.

Про попередні підсумки прийому та зарахування абітурієнтів на місця державного замовлення розповів заступник голови Приймальної комісії, професор Олександр Науменко. «В цьому році вперше вищі медичні навчальні заклади долучені до широкого конкурсу щодо зарахування на бюджетну форму навчання, в той час як в минулі роки був фіксований обсяг державного замовлення, тобто максимальна кількість по кожній спеціальності. Незважаючи на це, а також те, що НМУ імені О.О. Богомольця – єдиний виш, який поставив поріг в 140 балів з профільного предмету «біологія» на медичні спеціальності, має 16% (873) місць державного замовлення серед вищих медичних навчальних закладів нашої держави. І в той же час, НМУ виконав за всіма показниками план рекомендованих на навчання абітурієнтів на бюджетну форму навчання, я вважаю це успіхом та авторитетом нашого університету», – розповів Олександр Науменко.

Цьогорічний мінімальний прохідний бал на спеціальність «медицина» становить 178,4 в порівнянні з минулим роком – 171,4, «педіатрія»– 172,4, «стоматологія»– 197,1, «медична психологія» – 184.

Про організацію прийому оригіналів документів поінформував відповідальний секретар приймальної комісії НМУ Юрій Марущенко. Нагадаємо, що прийом оригіналів документів осіб, які рекомендовані до зарахування на бюджетну форму навчання триває до 5 серпня (до 12.00). Особи, які в установлені строки, визначені Правилами, не виконали вимог для зарахування на місця державного замовлення, втрачають право в поточному році на зарахування на навчання за державним замовленням.

Прес-центр