ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ З ОБРАННЯ РЕКТОРА УНІВЕРСИТЕТУ

06.06.2014
РОБОЧА ГРУПА НА СВОЄМУ ЗАСІДАННІ ПІДТВЕРДИЛА  ГОТОВНІСТЬ ДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТНИХ І ДЕМОКРАТИЧНИХ ВИБОРІВ РЕКТОРА УНІВЕРСИТЕТУ 11 ЧЕРВНЯ 2014 РОКУ
 
Робоча група з обрання ректора Університету на своєму засіданні 6 червня 2014 року о 15.00 за участю претендентів на цю посаду розглянула лист  Міністерства охорони здоров`я України, підписаний заступником Міністра Н.О. ЛІСНЕВСЬКОЇ, щодо звернення Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Т.Д. БАХТЕЄВОЇ із пропозицією щодо перенесення виборів ректора у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця на більш пізній термін.
Були запрошені всі претенденти на посаду ректора Університету, взяли участь у засіданні БАРДОВ В.Г., ДОСЕНКО В.Є., ЦИМБАЛЮК В.І.
Голова робочої групи, в.о. ректора  ЯВОРОВСЬКИЙ О.П. поінформував присутніх, що на виконання доручення МОЗ України (лист МОЗ України від 27.05.2014 №11.01-29/624/14518) щодо організації розгляду на засіданні вищого колегіального органу громадського самоврядування НМУ імені О.О. Богомольця (конференції трудового колективу згідно зі Статутом Національного медичного університету імені О.О. Богомольця) кандидатур претендентів на посаду ректора Університету в установленому порядку 11 червня 2014 року, (згідно з рішенням Ректорату, протокол від 28.05.2014 № 10/22, рішенням робочої групи по підготовціКТК, протокол від 28.05.2014 № 1 (лист НМУ до МОЗ України щодо погодження дати і місця проведення КТК від 28.05.2014 № 120/1-550), в Університеті було проведено низку заходів для забезпечення претендентам рівних можливостей у проведенні передвиборчої кампанії.
На зустрічі Міністра охорони здоров`я України О.С. МУСІЯ з претендентами на посаду ректора НМУ імені О.О. Богомольця (присутні семеро з восьми претендентів та голова робочої групи  ЯВОРОВСЬКИЙ О.П.)  29 травня 2014 року було обговорено деталі організації предвиборчої кампанії, зокрема, дату проведення Конференції трудового колективу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця з обрання кандидатур претендентів на посаду ректора університету.
30 травня 2014 року відбулося засідання робочої групи з обрання ректора НМУ імені О.О. Богомольця.
На засіданні були присутні семеро з восьми претендентів на посаду Ректора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця: К.М. АМОСОВА, В.Є. ДОСЕНКО, А.С. ЛАВРИК, В.Г. МАЙДАННИК, В.О. МАЛАНЧУК, М.К. ХОБЗЕЙ, В.І. ЦИМБАЛЮК.
Під час наради її учасники обговорили деталі організації предвиборчої кампанії, зокрема, дату і час проведення Конференції трудового колективу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця з обрання кандидатур претендентів на посаду ректора університету, а також вимоги и формат надання необхідних матеріалів про претендентів на офіційних сайт закладу.
На засіданні у відповідь на лист МОЗ України №11.01-29(640)14970 від 30.05. 2014 р. було шляхом голосування одностайно ухвалено рішення Робочої групи про остаточне визначення дати виборів ректора університету: провести засідання Конференції трудового колективу 11 червня 2014 року, початок о 16:00 в конференц-залі фізико-хімічного корпусу університету («за – 42, «проти» – 0, «утримались» – 0; протокол від 30.06.2014 №2).
Всі пристуні на засіданні кандидати (шість з восьми, ДОСЕНКО В.Є.залишив засідання на початку його роботи, а БАРДОВ В.Г. перебував на лікарняному) погодилися з датою проведення КТК – 11 червня 2014 року.
Для відкритого та демократичного оприлюднення інформації про виборчу кампанію в НМУ на офіційному сайті Університету створено спеціальну web-сторінку «Вибори ректора Університету», на якій розміщено список претендентів на посаду ректора, фотографії, біографічні довідки та матеріали передвиборчої програми, які надані ними персонально.
Кожному претенденту біла надана можливість зустрітися з колективом Університету (студентами, викладачами тощо) в аудиторії №1 імені П.М. Буйка морфологічного корпусу (проспект Перемоги, 34), яка вміщує понад 280 осіб. День та час зустрічі було визначено шляхом жеребкування на спільному засіданні робочої групи з претендентами на посаду ректора.
Графік таких зустрічей було також оприлюднено.
Жодних претензій від претендентів до робочої групи щодо запровадженої процедури та її термінів не надходило.
В таких зустрічах взяли участь в цілому понад дві тисячі осіб.
Підчас проведення заходів робочою групою всім претендентам було надано рівні можливості щодо презентацій програми, біографічних даних, інших відомостей тощо.
Додатково претенденти мали можливості зустрітися в з колективами кафедр, студентством як на кафедрах, так і в гуртожитках.
Окремо було зазначено, що виборчими штабами деяких претендентів розповсюджується інформація про результати попередніх опитувань студентів та співробітників Університету про організаційну неготовність закладу до проведення виборів ректора та здійснення опитування з визначення громадської думки щодо кандидатур претендентів на посаду ректора.
Такі матеріали є неправдивими та компрометують діяльність робочої групи.
Кожен з восьми претендентів отримав повідомлення від робочої групи про дату та місце проведення Конференції трудового колективу 11 червня 2014 року, що засвідчив особистим підписом.
Станом на 06.06.2014 року члени КТК під особистий підпис отримали запрошення затвердженого робочою групою зразка.
В адміністративному корпусі, усіх навчальних корпусах та гуртожитках розміщені оголошення про дату, час та місце проведення КТК та опитування громадської думки.
Члени робочої групи у своїх виступах звернули увагу, що порушене в листі Народного депутата України БАХТЕЄВОЇ Т.Д. питання про перенесення виборів ректора  на більш пізній термін порушує демократичну процедуру опитування громадської думки із залученням максимальної кількості студентів, оскільки навчальний процес завершується 17 червня 2014 року.
На засіданні Робочої групи з претендентами на посаду ректора (присутні БАРДОВ В.Г., ДОСЕНКО В.Є., ЦИМБАЛЮК В.І.) 6 червня 2014 року після обговорення зазначеного питання шляхом відкритого голосування членів робочої групи було підтверджено дату проведення Конференції трудового колективу – 11 червня 2014 року.
Рішення прийнято: «за» – 40, «проти» – 1, «утримався» -0 (витяг з протоколу від 06.06.2014 року № 9 у додатку – 1 арк.).
При цьому БАРДОВ В.Г. підтвердив згоду на проведення КТК 11 червня 2014 року, ЦИМБАЛЮК В.І. та ДОСЕНКО В.Є. – пропонували відтермінувати, відсутні на засіданні претенденти в телефонній розмові з Головою робочою групи висловили наступне: АМОСОВА К.М., МАЙДАНННИК В.Г. – підтвердили згоду на 11 червня, ЛАВРИК А.С., ХОБЗЕЙ М.К. ТА МАЛАНЧУК В.О. – не заперечували би проти відтермінування.
Станом на 6 червня 2014 року усі заходи, що передбачені затвердженим Планом організаційних заходів щодо підготовки до виборів кандидатур претендентів на посаду ректора, виконані в повному обсязі.
 
РОБОЧА ГРУПА  ПІДТВЕРДЖУЄ  ГОТОВНІСТЬ ДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ  КОНКУРЕНТНИХ  І  ДЕМОКРАТИЧНИХ  ВИБОРІВ РЕКТОРА УНІВЕРСИТЕТУ  11 ЧЕРВНЯ  2014  РОКУ.